Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάθειρξη 9,5 ετών σε πρώην δημόσιο υπάλληλο για αποπλάνηση ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη

Ποινή κάθειρξης εννιάμισι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 65χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου ...


Ποινή κάθειρξης εννιάμισι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 65χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του, μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.





Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος - πρώην δημόσιος υπάλληλος - είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας γνώρισε ανήλικο, με τον οποίο αντάλλασε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Κατόπιν αυτών, συναντήθηκαν και συνευρέθηκαν ερωτικά δύο φορές, το διάστημα 2012 - 2013. Όπως προέκυψε επρόκειτο για μαθητή γυμνασίου, ηλικίας τότε 13-14 ετών, που κι΄ εκείνος εμφανιζόταν με εικονικό λογαριασμό.




Προανακριτικά ο ανήλικος είχε καταθέσει ότι η συνεύρεση έγινε έναντι αμοιβής (20 ευρώ), αλλά εξεταζόμενος από το δικαστήριο ανασκεύασε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρηματικό αντάλλαγμα. "Την πρώτη φορά όλα έγιναν με τη συναίνεσή μου, αλλά τη δεύτερη φορά διαπίστωσα ότι δεν ήθελα", κατέθεσε.
Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου ερευνώντας άλλη υπόθεση παιδεραστίας. "Δημιουργήσαμε ψεύτικο λογαριασμό, με στοιχεία ανήλικου αγοριού στο facebook και αποκτήσαμε επικοινωνία μαζί του", κατέθεσε μάρτυρας - αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε αλλεπάλληλα μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο στον υποτιθέμενο ανήλικο. Έτσι, σε προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ανυποψίαστο δράστη.

Ενώπιον των δικαστών, ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν χρηματικά ανταλλάγματα, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε την πεποίθηση ότι επρόκειτο για ενήλικες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.