Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του ΣτΕ για παροχή ή μη ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Της Άννας Κανδύλη Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, η α...


Της Άννας Κανδύλη

Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, η αναστολή ή μη παροχής ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.





Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim.
Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε λόγω του ότι σήμερα δεν μετήχθη ο Τούρκος αξιωματικός προκειμένου να τοποθετηθεί ο ίδιος ενώπιον των δικαστών κάτι που αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.




Η υπόθεση αφορά το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολίτικης Γιάννη Μουζάλα να ανασταλεί η χορήγηση του ασύλου μέχρι να συζητηθεί η κυρία αίτηση (προσφυγή) ακύρωσης του ασύλου, η οποία προσδιορίστηκε για τις 4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του ΣΤΕ.
Στη σημερινή συνεδρίαση το ελληνικό δημόσιο τάχθηκε υπέρ της αναστολής ,επικαλούμενο μεταξύ άλλων το επιχείρημα των Τούρκων ότι στράφηκε κατά μιας εκλεγμένης κυβέρνησης.

Οι συνήγοροι του αξιωματικού Νικ. Αλιβιζάτος, Σπ. Τσακυράκης και Βασίλης Παπαδόπουλος αντέτειναν πως αρνείται την εμπλοκή του και πως «εκλεγμένη ήταν και η κυβέρνηση υπό τον Χίλτερ. Αυτό δεν αντανακλά και την ύπαρξη κράτους δικαίου, κάτι το οποίο ήδη δέχτηκε απολύτως ο Άρειος Πάγος». Η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης και η απόφαση θα αφορά ουσιαστικά και τους υπόλοιπους αξιωματικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.