Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ... Τουρκία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Κούρδοι της Συρίας

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, συνολικά τρεις ρουκέτες έπληξαν την πόλη και άλλες τρεις έπεσαν στα περίχωρά της, σε ακατοί...

Τουρκία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Κούρδοι της Συρίας

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, συνολικά τρεις ρουκέτες έπληξαν την πόλη και άλλες τρεις έπεσαν στα περίχωρά της, σε ακατοίκητες περιοχές
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν σήμερα από ρουκέτες που προέρχονταν από το συριακό έδαφος και έπληξαν την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, πάνω στα σύνορα των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι.







Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους αφού επλήγησαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.




Το πρακτορείο Anadolu διευκρίνισε ότι το ένα από τα δύο θύματα ήταν ηλικίας 68 ετών.

Η κηδεία του έγινε αργά το απόγευμα στο τζαμί της πόλης, παρουσία και του κυβερνήτη Ερντάλ Άτα.

Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία και η κόρη του δήλωσε κλαίγοντας ότι "ο πατέρας της έγινε μάρτυρας".

Συνολικά τρεις ρουκέτες έπληξαν σήμερα την πόλη και άλλες τρεις έπεσαν στα περίχωρά της, σε ακατοίκητες περιοχές. Άλλες δύο ρουκέτες στοχοθέτησαν τη γειτονική πόλη Κιλίς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η Τουρκία θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μια ομιλία του σήμερα είπε ότι από την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν της Συρίας, 82 ρουκέτες έχουν πλήξει τις μεθοριακές τουρκικές πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.