Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! 10 φωτογραφίες που αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για το πως η Google χρησιμοποιεί την φυλή για να ταιριάζει στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων

Στην Google έχει ασκηθεί κριτική για λογοκρισία, φεμινισμό και αυταρχικές πρακτικές. Θυμηθείτε την περίπτωση James Damore (εδώ). Πράγματι έ...


Στην Google έχει ασκηθεί κριτική για λογοκρισία, φεμινισμό και αυταρχικές πρακτικές. Θυμηθείτε την περίπτωση James Damore (εδώ). Πράγματι έχει υποστηρίξει μια ποικιλία φεμινιστικών, εκφυλισμένων, αντι-οικογενειακών πολιτικών και πολιτικά ορθής προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένης της υστερίας #MeToo, αλλά ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παρουσιάζει η Google είναι η λεπτή επανεγγραφή της ιστορίας.





Σε μια εποχή όπου λίγοι γνωρίζουν πώς να ψάξουν για πρόσωπα και γεγονότα σε εγκυκλοπαίδειες ή βιβλιοθήκες, οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το Διαδίκτυο.




Η εύρεση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν μεγάλα ιδρύματα αρχίζουν να παραποιούν τα γεγονότα και να δημιουργούν τις δικές τους αφηγήσεις.
Το 2017, η Google βρέθηκε κάτω από κριτική για την αναζήτηση εικόνας που αποτελούσαν πολιτικά ορθές φαντασιώσεις για αυτό που έψαχνε ο χρήστης. Κάποιος μπορεί να νομίζει ότι ήταν απλά ένα σφάλμα ή το έργο κάποιου hacker, που θα διορθωνόταν αργότερα εκείνη την ημέρα ή σίγουρα εκείνη την εβδομάδα. Αλλά μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει αλλάξει και τα παρακάτω αποτελέσματα αναζήτησης μιλούν από μόνα τους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.