Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ «ΜΥΑ» του Λ/Σ: Η Washington Post αποθεώνει την επιχειρησή της στο πλοίο - βόμβα με τους 490 τόνους εκρηκτικών

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε άρθρο στη σελίδα της σχετικά με τη επιτχυχημένη επιχείρηση της Ακτοφυλακής που...








Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε άρθρο στη σελίδα της σχετικά με τη επιτχυχημένη επιχείρηση της Ακτοφυλακής που σταμάτησε φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας στην Κρήτη!





Tο φορτηγό πλοίο είχε φορτώσει στην Τουρκία 29 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες συνολικού βάρους 490 τόνων (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες), με προορισμό τη Λιβύη.


Όταν οι ελληνικές αρχές επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο στις 6 Ιανουαρίου, γρήγορα διαπίστωσαν ότι κάτι ήταν λάθος. Το σκάφος, δήθεν προοριζόμενο για την Αραβική Χερσόνησο, δεν είχε ναυτικούς χάρτες της περιοχής προορισμού.
Στη συνέχεια, εξέτασαν το φορτίο και βρήκαν 29 εμπορευματοκιβώτια με πάνω από 400 τόνους υλικών για την κατασκευή εκρηκτικών καθώς και πυροκροτητές και άλλο εξοπλισμό για την εμφύσηση, ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη το βράδυ.

«Ο εκπρόσωπος της ελληνικής Ακτοφυλακής Γιάννης Σωτηρίου περιέγραψε το εύρημα ως μια βόμβα που κολυμπάει με προορισμό την διχασμένη από τον εμφύλιο, Λιβύη»



«Αν κάτι πάει στραβά, τα εκρηκτικά πιθανότατα θα είχαν καταστρέψει ολόκληρο το λιμάνι», ανέφερε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Δύο αξιωματούχοι είπαν για την πρόσφατη επιχείρηση και τα προηγούμενα περιστατικά, ότι σηματοδοτούν την αυξημένη δραστηριότητα της Ελλάδας στην αστυνόμευση της Μεσογείου τους τελευταίους μήνες, καθώς η Ακτοφυλακή της χώρας έχει βαθμηδόν περάσει από το να επιχειρεί ως δύναμη εκτάκτου ανάγκης για την διάσωση προσφύγων προς την διαδρομή τους για την Ευρώπη στο να παίζει τώρα ένα σημαντικό ρόλο στην διεθνή ασφάλεια.

«Είμαστε περιτριγυρισμένοι από ένα τρίγωνο κρίσης και αποσταθεροποίησης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σε μια συνέντευξη στην Ουάσιγκτον το 2015, αναφερόμενος στις συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η Ελλάδα ήταν επίσης η πρώτη χώρα στην οποία έφτασαν πολλοί Σύροι στην πτήση τους από την Τουρκία στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της μαζικής εισροής προσφύγων, η οποία επιταχύνθηκε το 2015.








Επί μήνες, οι ελληνικές αρχές – οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει χρόνια λιτότητας λόγω της τρέχουσας κρίσης του χρέους της χώρας – καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ξαφνική εισροή προσφύγων.

Αρχικά, λίγες από τις εκατοντάδες χιλιάδες νεοφερμένοι υποβλήθηκαν σε πλήρη έλεγχο ταυτότητας. και δύο από αυτούς αργότερα συνέχισαν να διαπράττουν τις καταστροφικές τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος των πληροφοριών μιλώντας ανωνύμως είπε στους δημοσιογράφους Anthony Faiola και Souad Mekhennet: “Οι Έλληνες απέτυχαν να προστατέψουν τα σύνορα της ΕΕ και όλοι αποτύχαμε για να μην πιέσουμε αρκετά να πετύχουμε αυτή την ασφάλεια»

Οι Έλληνες αξιωματούχοι τότε απάντησαν «όλοι γνώριζαν τα οικονομικά μας προβλήματα έτσι για μήνες έπρεπε να δράσουμε με ότι διαθέταμε ελπίζοντας ότι θα φτάσει βοήθεια από την ΕΕ»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί το επίπεδο συνεργασίας στις πληροφορίες μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ελλάδας και η ίδια η Europol, ανακοίνωσε ότι ο διαμοιρασμός πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας εντός της ΕΕ έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο του.

veteranos