Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Να το δουν και τα πιτσιρίκια σας: Από καλαμπόκι σε ποπ κορν μέσα σε ένα εντυπωσιακό slow motion βίντεο

Ποιος το περίμενε ότι θα ήταν τόσο εντυπωσιακό να βλέπεις σε slow motion την εξέλιξη ενός καλαμποκιού σε ποπ κορν... Δείτε το βίντεο. ...



Ποιος το περίμενε ότι θα ήταν τόσο εντυπωσιακό να βλέπεις σε slow motion την εξέλιξη ενός καλαμποκιού σε ποπ κορν... Δείτε το βίντεο.
Με μία Phantom v2512 Ultra High Speed κάμερα, αυτό το ποπ κορν φαίνεται σαν να είναι έργο Τέχνης. Η υψηλή ανάλυση της κάμερας και το βίντεο σε ταχύτητα slow motion, καταγράφουν ανά δευτερόλεπτο την εξέλιξη ενός καλαμποκιού σε ποπ κορν.





Το Ποπκορν ή Μαλαπέρδα ή Πατλάκια ή Πασπάτα ή Σιταροπούλλα ή Παπαλούτσες ή Τσακλία (στην Ποντιακή διάλεκτο) ή «Κοκονέλες» (στην Κέρκυρα) ή «Τσατ πατ» (στην Καβάλα) ή Βαμπουλίτσες (στον Τρανόβαλτο Κοζάνης) είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί.

Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που το προστατεύει από την υγρασία και έχει μια παχιά αμυλούχο γέμιση. Αυτό επιτρέπει στην πίεση να αυξάνεται σταδιακά στο εσωτερικό μέχρι τελικά να «σκάσει». Πλέον, ορισμένα στελέχη του καλαμποκιού καλλιεργούνται αποκλειστικά για να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή ποπ κορν.



newsit



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.