Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά το ξεμπρόστιασμα και την διεθνή κατακραυγή ...:Αναστολή αναβάθμισης των τουρκικών Leopard που είναι ήδη στη Συρία ανακοίνωσε η Γερμανία ΒΙΝΤΕΟ

Την αναστολή των συζητήσεων για πιθανή πώληση αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμ...

Την αναστολή των συζητήσεων για πιθανή πώληση αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος κυρίως στην σχεδιαζόμενη αναβάθμιση των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.





Τα βίντεο με τα τουρκικά Leopard στο έδαφος της Συρίας προκάλεσαν κατακραυγή για την γερμανική υποκρισία!



“Είναι σαφές για την κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπεται να εξάγουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σε περιοχές με εντάσεις και ότι δεν θα το κάνουμε”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Γκάμπριελ, ενώ επισημαίνεται ότι για το θέμα θα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση. “Τα θέματα των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού σίγουρα θα διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού. Για αυτό είμαστε σύμφωνοι στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι δεν θα προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και ότι θα περιμένουμε για την διαβούλευση κρίσιμων περιπτώσεων μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης”, τονίζει ο κ. Γκάμπριελ στην ανακοίνωσή του, η οποία έρχεται έπειτα από έντονη κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες, όταν έγινε γνωστό ότι στις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στην Συρία χρησιμοποιούνται γερμανικά άρματα μάχης.




Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γκάμπριελ εκφράζει ακόμη την ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης για την στρατιωτική σύγκρουση στην βόρεια Συρία και επισημαίνει ότι από κοινού με την Γαλλία ζητούν να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας, να διευκολυνθεί η πρόσβαση στρατιωτικής βοήθειας και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός. “Αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα. Από κοινού με την Γαλλία θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα συμφέροντα της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Αλλά υπάρχει μια ευκαιρία πολιτικών διαπραγματεύσεων για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Συρία και δεν επιτρέπεται να σταματήσει εξαιτίας περαιτέρω στρατιωτικών αντιπαραθέσεων” συνεχίζει ο γερμανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει ότι αυτό το έχει ο ίδιος επανειλημμένα τονίσει προς την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Γκάμπριελ κλείνει την δήλωσή του αναφέροντας επιπλέον ότι ζήτησε ήδη από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να πραγματοποιηθεί συζήτηση των συμμάχων για την κατάσταση στην Συρία.






militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.