Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Ελληνίδα Αγγελική Παπά διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο

Για δεύτερη φορά στη ζωή της, η Αγγελική Παππά, μπαίνει στη λίστα των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του πλανήτη, ως υποψήφια για το Global...



Για δεύτερη φορά στη ζωή της, η Αγγελική Παππά, μπαίνει στη λίστα των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του πλανήτη, ως υποψήφια για το Global Teacher Prize για το 2017.






20.000 αρχικές υποψηφιότητες. 20.000 δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί από 179 χώρες μπήκαν σε διαδικασία επιλογής και μόνο 50 ανακηρύχθηκαν οι καλύτεροι του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς, η «δική μας», όπως τείνουμε να λέμε για Έλληνες που αποκτούν διακρίσεις, Αγγελική Παππά. Όμως το “Global Teacher Prize” για το οποίο είναι υποψήφια, είναι το Νόμπελ των εκπαιδευτικών.




Η Αγγελική Παππά είχε την ιδέα να ιδρύσει το Ι Love Dyslexia(ILD), το μοναδικό στον κόσμο εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία. Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.
«Ολιστικός τρόπος εκμάθησης σημαίνει ότι εμπλέκουμε ψυχή, νου και σώμα στην διαδικασία της διδασκαλίας. Μας ενδιαφέρει όχι να μάθουμε αγγλικά στα παιδιά. Μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε τα μυαλά αυτών των ανθρώπων και να δημιουργήσουμε τους επόμενους καινοτόμους του κόσμου« τονίζει.

«Οι απλοί δάσκαλοι είναι πολύ σπουδαίοι άνθρωποι, είναι οι ήρωες του 21ου αιώνα. Σε όποια χώρα του πλανήτη κι αν βρεθούν δίνουν μάχες για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που έχουμε όραμα, και θέλουμε να θυσιάσουμε τα πάντα για την παιδεία, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη απάντηση σε αυτό που ζούμε σήμερα από την παιδεία. « λέει η κυρία Παππά.




Οι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν μια μεγάλη πρόκληση να διαχειριστούν και μια αδικία την ίδια στιγμή: να προσαρμοστούν σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που δεν είναι φτιαγμένο γι’ αυτούς, ενώ το εκπαιδευτικό πλαίσιο θα έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτούς. Έχουν ένα διαφορετικά οργανωμένο εγκέφαλο, και ενώ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη γραφή, την ανάγνωση, απομνημόνευση κ.ά., είναι πολύ συχνά χαρισματικοί, εφευρετικοί, βλέπουν λύσεις σε προβλήματα που “τυπικοί” εγκέφαλοι δεν τα καταφέρνουν, έχουν ιδιαίτερη φαντασία, δημιουργικότητα, ανατρεπτικό νου… Υπάρχουν αμέτρητοι μαγικοί άνθρωποι: Steve Jobs, Bill Gates, Picasso, Einstein, που είχαν δυσλεξία ή κάποια μαθησιακή διαφορετικότητα και άλλαξαν τον κόσμο.συνεχίζει η κυρία Παππά.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.