Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΠΟΥΓΙΑΡ ΟΣΜΑΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Αντίθετος με το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας δηλώνει ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Μ...

ΠΓΔΜ: «Όχι» στο δημοψήφισμα από τον Μπούγιαρ Οσμάνι | Newsit.gr




Αντίθετος με το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας δηλώνει ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Μπούγιαρ Οσμάν, λίγες ώρες πριν από τις επαφές του στην Αθήνα.




Ο Μπουγιάρ Οσμάν θα βρεθεί σήμερα (09.01.2018) στην Αθήνα και θα συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο. Πριν… φτάσει, έστειλε «μήνυμα»: όπως και η Αθήνα έτσι και εκείνος δεν θέλει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος.

«Βαρίδι» το δημοψήφισμα

Το θέμα με ένα πιθανό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ σχετικά με την πρόταση που θα μπορούσε να προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάν. Ο Μπουγιάρ Οσμάν σε παλιότερη φωτογραφία με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ – Φωτογραφία EPA

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Στην Αθήνα
Ο Μπούγιαρ Οσμάν είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI. Είναι αρμόδιος για τις σχέσεις των Σκοπίων με την Ε.Ε.

Την Τρίτη (09.01.2018) θα βρεθεί στην Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα του παραθέσει γεύμα εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Σκοπιανός πολιτικός θα έχει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ