Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι αποσύρουν τους στρατιώτες τους από την Εφρίν – Έδωσαν «πράσινο φως» στον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους

Η Ρωσία άρχισε να μετακινεί στρατιωτικούς παρατηρητές μακριά από την Εφρίν, την περιοχή στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία σχεδιάζει...

Οι Ρώσοι αποσύρουν τους στρατιώτες τους από την Εφρίν – Έδωσαν «πράσινο φως» στον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους

Η Ρωσία άρχισε να μετακινεί στρατιωτικούς παρατηρητές μακριά από την Εφρίν, την περιοχή στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον Κούρδων μαχητών, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Al Jazeera.





Η μετακίνηση των παρατηρητών έρχεται μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας την Παρασκευή, ότι η χώρα του θα προχωρήσει με την επίθεση στο θύλακα της Εφρίν, λέγοντας ότι οι Κουρδοι μαχητές εκεί αποτελούν μια «πραγματική» απειλή για τη χώρα του.

Ο Αχμέτ Μπεράτ Κονκάρ, βουλευτής και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε:




«Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να μεταφέρει τις δυνάμεις της στην Εφρίν μακριά από τις περιοχές όπου ενδέχεται να υπάρξουν συγκρούσεις [κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Τουρκίας]».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίθεση στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, ξεκινώντας από την Εφρίν, μετά από αναφορές ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν συνοριακό στρατό 30.000 ατόμων κυρίως από κουρδικές πολιτοφυλακές.

Η Άγκυρα θεωρεί τους Κούρδους μαχητές «τρομοκράτες».

Οι παρατηρήσεις του Κονκάρ έρχονται μετά τη συνάντηση του αρχηγού του τούρκικου Στρατού, Χούλουι Ακάρ, με τον Ρώσο ομόλογό του Βαλέρι Γκερασιμόφ και άλλους αξιωματούχους στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών στη Μόσχα την Πέμπτη, σε μια συνάντηση για να συζητήσουν την επικείμενη επιχείρηση.

«Πιστεύω ότι μετά τη συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών, το χάσμα μεταξύ των απόψεων των δύο πλευρών για την επιχείρηση της Τουρκίας μειώθηκε και οι πλευρές έχουν έρθει σε μια κοινή προοπτική», δήλωσε ο Κονκάρ στο Al Jazeera, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε η Μόσχα να αντιταχθεί στην Τουρκία στην Εφρίν.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα έρχεται σε επαφή με τη Ρωσία και το Ιράν για να συντονίσει τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση σχετικά με τη χρήση του εναέριου χώρου και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων παρατηρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.