Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ...!!! «Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ»...!!!

Την πολιτική στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατήγγειλε η κυρία Θεανώ Φωτ...

Φωτίου: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν όλα τα λεφτά σε μια μικρή πληθυσμιακά ομάδα, τους πολύτεκνους




Την πολιτική στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατήγγειλε η κυρία Θεανώ Φωτίου προκειμένου να υποστηρίξει τις προωθούμενες ρυθμίσεις που αλλάζουν τον τρόπο κατανομής των οικογενειακών επιδομάτων.




«Φτιάξαμε ένα σύστημα με κανόνες για όλους και χωρίς αυθαιρεσίες. Εσείς με λίγα λεφτά δίνατε στην μικρότερη πληθυσμιακή ομάδα, δηλαδή στους τρίτεκνους και πολύτεκνους με ευκολία και κατ αποκοπή 500 ευρώ. Αυτό ήταν το δικό σας εφεύρημα» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για να προσθέσει «Τους άλλους τους αφήσατε. Είναι 700 χλ οικογένειες με ένα και δύο παιδιά και έπαιρναν από 40 εως 13 ευρώ. Αυτό βοηθά την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας; Είναι ντροπή».

«Τι κάναμε εμείς; Βάλαμε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους πιο αδύναμους. Αυτά θα τα δει ο κόσμος και εσείς πείτε ότι θέλετε. Στο ένα παιδί το επίδομα είναι 70 ευρώ από 40 ευρώ. Στα δύο 140 ευρώ. Στα τρία δίνεται επίδομα σαν να ήταν 4 παιδία και στα 4 σαν να ήταν 6 παιδιά» είπε η κυρία Φωτίου.

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε και στις διατάξεις που αφορούν τις απεργίες χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

«Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει στον συνδικαλιστικό νόμο. Αποτρέψαμε το λοκ άουτ, την αναθεώρηση των λόγων απόλυσης συνδικαλιστών, αποτρέψαμε να αλλάξει ο χρόνος προειδοποίησης της απεργίας. Ακούγονται μεγάλες υπερβολές για τις απεργίες. Θα εξηγήσουμε τι κάνουμε για να φανούν και οι ερεβώδεις διαφορές μας με την ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να ψηφίζουν όλα τα μέλη και ηλεκτρονικά για να μην αφήνεται περιθώριο ζυμώσεων. Το άρθρο δεν καταργεί το δικαίωμα της απεργίας» ανέφερε η κυρά Φωτίου για να προσθέσει «Να πούμε ότι η διάταξη δεν αφορά τα κλαδικά σωματεία πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες ενώσεις ούτε πανελλαδικά σωματεία. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας. Προβλέπει ότι για να ξεκινήσει η συνέλευση για την απόφαση της απεργίας πρέπει να είναι «παρών» το 50% των μελών που είναι ταμειακά εντάξει. Μετά η διαδικασία θα γίνεται όπως την ξέρουμε. Αν μια ένωση έχει 100 μελή απαιτείται η παρουσία 50 τακτοποιημένων μελών και μετά επι των παρόντων θα βγει το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας»