Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το ΓΕΕΘΑ δεν σημοσιοποιει το δικόμας βίντεο από την σύγκορυση γιατί θεωρεί ότι οι τουρκοι έχουν γίνει ήδη ρεζίλι από το δικό τους!

Δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από πλευράς του ΓΕΕΘΑ το βίντεο της προχθεσινής «παρεκουμβήσεως» της ελληνικής κανονιοφόρου «ΝΙΚΗ...


Δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από πλευράς του ΓΕΕΘΑ το βίντεο της προχθεσινής «παρεκουμβήσεως» της ελληνικής κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» με την τουρκική ακταιωρό της Ακτοφυλακής του, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σε μία προσπάθεια αφενός να πέσουν οι τόνοι και αφετέρου γιατί το ελληνικό βίντεο – επικοινωνιακώς δεν θα προσθέσει τίποτα, μετά την πρωτοφανή επικοινωνιακή γκάφα των Τούρκων να δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι το βίντεο που αποδεικνύει απολύτως την παράνομη και επικίνδυνη για την ασφαλή ναυσιπλοΐα τακτική των Τούρκων!





Επί της ουσίας του δημοσιοποιημένου από τουρκικής πλευράς βίντεο, πηγές του ΓΕΕΘΑ επισήμαιναν τα εξής:

1)Η τουρκική ακταιωρός εμφανίζεται να πλέει παράλληλα με την ελληνική κανονιοφόρο που έχει σταθερή πορεία και ταχύτητα και στο αριστερό πλευρό της.

2)Από τη στιγμή που η ακταιωρός πλέει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το ελληνικό σκάφος και παρά το αριστερό ισχύον του, «βλέπει το κόκκινο φανάρι» κατά τη ναυτική έκφραση, δηλ. το αριστερό πλευρό του ελληνικού σκάφους, ο Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων (ΚΑΣ) στη θάλασσα στο άρθρο 15 ορίζει ΣΑΦΩΣ ότι πρέπει να είναι ΑΥΤΟΣ προσεκτικός και να αποφύγει την επαφή.




3)Ο Τούρκος κυβερνήτης μετά το πέρας της παρεκουμβήσεως αντί να στρέψει αριστερά και να απομακρυνθεί, επιταχύνει και περνά ακριβώς μπροστά από την πρώρα της ελληνικής κανονιοφόρου, απέχοντας μόνο 2-3 μέτρα από αυτήν και διακινδυνεύοντας μία θανάσιμη γι’ αυτόν σύγκρουση στην πρύμνη του που θα του κατέστρεφε το προωστήριο σκέυος του, δηλαδή τους κινητήρες, άξονες, έλικες κλπ.

4)Εξαίρεται ο ρόλος, η ψυχραιμία, η ναυτοσύνη, ο επαγγελματισμός και η αποφασιστικότητα του Έλληνος κυβερνήτου της κανονιοφόρου πλωτάρχου «Λ», ο οποίος έπραξε αυτό που έπραξε καταδεικνύοντας ότι στο Αιγαίο το Πολεμικό Ναυτικό “Rules the waves”, είναι κυρίαρχο, και τέτοιες «ταρζανιές» οι τούρκοι Λιμενικοί μπορεί να τα κάνουν λόγω «όγκου» στους φτωχούς Έλληνες ψαράδες και να τους κουνούν με τον κυματισμό τους, αλλά απέχουν παρασάγγας από το να τα κάνουν και να θέλουν να έχουν πιθανότητα… «επιτυχίας», στο Πολεμικό Ναυτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.