Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Αυτή τη στιγμή, μπορεί ν’ ανατιναχθεί βόμβα που θα τινάξει τη μισή Λευκωσία και ν’ ακούσουμε το μπαμ» Σόκαρε τους μαθητές της φιλόλογος στη Λευκωσία με τις ωμές αλήθειες!

Η εν λόγω καθηγήτρια στην Κύπρο μάλλον υπερέβαλε κάπως, σε μια προσπάθεια να πείσει για τις διαχρονικές ακρότητες του τουρκικού εθνικισ...



Η εν λόγω καθηγήτρια στην Κύπρο μάλλον υπερέβαλε κάπως, σε μια προσπάθεια να πείσει για τις διαχρονικές ακρότητες του τουρκικού εθνικισμού, είτε επί Νεοτούρκων, για τους οποίους γινόταν και το μάθημα ιστορίας, είτε αναφερόμενη στις προκλήσεις του σήμερα, παραλληλίζοντας καταστάσεις και εποχές, μετά την επίθεση Ερντογανικών και "Γκρίζων Λύκων" στην εφημερίδα του Σενέρ Λεβέντ "Afrika", ωστόσο δεν έμεινε μονόν εκεί...






Φαίνεται πως κάποιοι εκ των μαθητών μάλλον δεν άντεξαν τις παραστατικές περιγραφές και παραλληλισμούς της συγκεκριμένες καθηγήτριας σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί, σύμφωνα και με το SigmaLive, αναστάτωση.




Το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα χθες Τετάρτη στην τελευταία διδακτική περίοδο, εντός τάξης με 19 μαθητές, κι ενώ παραδιδόταν διδασκαλία από φιλόλογο στο μάθημα της Ιστορίας.

Σύμφωνα εξάλλου με τις ίδιες πληροφορίες, το κεφάλαιο στο οποίο αναφερόταν η εκπαιδευτικός, ήταν αυτό της εκτρωματικής και αιμοσταγούς περιόδου των «Νεότουρκων».

Η καθηγήτρια, όπως παραδέχθηκε και η ίδια μιλώντας με τη Διεύθυνση του εν λόγω σχολείου, έκανε παραλληλισμό του κεφαλαίου των «Νεότουρκων» με τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν "Γκρίζοι Λύκοι" έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Afrika» του δημοσιογράφου, Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος τόλμησε να ασκήσει έντονη κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ.Τ. Ερντογάν.

Σύμφωνα όμως με τους καταγγέλοντες μαθητές, οι αναφορές της καθηγήτριάς τους ήταν το λιγότερο άστοχες και ατυχείς, καθώς προκάλεσαν τρόμο στα παιδιά.




Μ’ αφορμή τα γεγονότα έξω από την «Αφρίκα», η φιλόλογος προειδοποίησε τους μαθητές ότι θα πρέπει να επαγρυπνούν όντες σε ετοιμότητα ακόμα και για να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν, ακόμα και σε αυτή την μικρή ηλικία που βρίσκονται. Ενδεικτικά αναφέρεται στην καταγγελία ότι η φιλόλογος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Αυτή τη στιγμή, μπορεί ν’ ανατιναχθεί βόμβα που θα τινάξει τη μισή Λευκωσία και ν’ ακούσουμε το μπαμ».

Ακολούθως όταν μαθητής διατύπωσε το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να κληθούν αυτοί να πολεμήσουν σε τόσο μικρή ηλικία, η καθηγήτρια τους απάντησε: «Επειδή η κοινωνία μας και η νεολαία μας είναι κατεστραμμένη»!

Σ’ επικοινωνία των δημοσιογράφων του SigmaLive με τη διεύθυνση του σχολείου, αναφέρθηκε ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την συγκεκριμένη φιλόλογο, η οποία παραδέχθηκε ότι έκανε τον πιο πάνω παραλληλισμό, ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες περί πρόκλησης φόβου στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.