Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...!!

Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό των Σκοπίωνδήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αργά το βράδυ της ...

Αισιοδοξία Βούτση για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό





Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό των Σκοπίωνδήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αργά το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ 1 και έκανε λόγο για μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.




«Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια και εφόσον υπάρχει ένας διαφορετικός συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων και απόψεων στο εσωτερικό της πΓΔΜ είναι μια σημαντική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Εγώ είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές για να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, απάντησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παντού και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες.
«Δεν θα υπάρξει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα για το ονοματολογικό»

Ερωτηθείς για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για τη θέση πάνω στο ζήτημα, με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, τόνισε: «Είναι η εικόνα κυβέρνησης η οποία τολμάει σε πολύ δύσκολα προβλήματα, που επί χρόνια δεν είχαν λυθεί, να βάλει το δάκτυλο «επί των τύπων των ήλων»».

Για τον κ. Καμμένο είπε ότι έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα προχωρήσει η συνεννόηση ανάλογα και με το κατά πόσο θα προχωράει η διαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό. Δεν θα υπάρχει θέμα έκφρασης δυσπιστίας ή δεδηλωμένης στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επάρκεια» και πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον υπουργό Εξωτερικών που μίλησε για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί του θέματος».
Για τη θέση της Εκκλησίας

Σε ερώτηση για τη θέση της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της για οποιοδήποτε θέμα, να το συζητάει, αλλά όλοι κρινόμαστε στον δημόσιο χώρο».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Εκκλησία δεν θα συνεγείρει το ποίμνιο σε αντίσταση ή υπονόμευση της θέσης που θα πάρει η κυβέρνηση και τόνισε πως η Εκκλησία βρίσκεται σε μια μετάβαση σε πιο ρεαλιστική θέση.