Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ...!!! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ!

Ανήσυχος από την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εις βάρος των τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρία...

Ο Ερντογάν προστατεύει την Αλ Κάιντα στη Συρία – Ζήτησε από τον Πούτιν να σταματήσει η επίθεση εναντίον της





Ανήσυχος από την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εις βάρος των τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού (Ανατολική Γούτα), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάντηλεφώνησε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ζητώντας του να σταματήσει η επίθεση.




Οι τζιχαντιστές που ηττώνται είναι προστατευόμενοι του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος τους θέλει ανέπαφους για να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της Συρίας. Η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει τη στρατιωτική νίκη επί των συμμοριών της λεγόμενης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία η Σύνοδος του Σότσι και οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής Προεδρίας.

Η Τουρκία, αν και τάσσεται κατηγορηματικά κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με τη Ρωσία και το Ιράν, τους συμμάχους του συριακού καθεστώτος, για να βρεθεί μια πολιτική λύση στον τζιχαντιστικό εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

Πέρσι, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια «ζώνη αποκλιμάκωσης» στην επαρχία της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από δυνάμεις της φιλότουρκης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης και της Αλ Κάιντα και συνορεύει με την Τουρκία.

Τα τελευταία 24ωρα ο στρατός της Συρίας έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στις θέσεις της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ και προχωρά νικηφόρος. Είναι εμφανές ότι η παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποσκοπεί στο να προστατέψει τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται. .tribune.gr