Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΩΣΙΚΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το ρωσικό αποβατικό πλοίο Yamal συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε στο Αιγαίο.Όπως μεταδίδει το Sputnik Κανείς δε...






Το ρωσικό αποβατικό πλοίο Yamal συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε στο Αιγαίο.Όπως μεταδίδει το Sputnik Κανείς δεν τραυματίστηκε, τα πλοία συνέχισαν την πορεια τους , ανέφερε ο Viacheslav Trukhachev, εκπρόσωπος Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
“Στις 30 Δεκεμβρίου, στις 7 π.μ., περνώντας από το Στενό της Καρπάθου (9-10 μίλια νότια της Ρόδου),το φορτηγό πλοίο Orka-2 υπό τη σημαία της Σιέρα Λεόνε, πραγματοποιώντας μεταφορά από την Αίγυπτο στην Τουρκία, συγκρούστηκε με το πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Yamal”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Υποστήριξης Πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Βιτσάσελ Τρουκάχοφ.




Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, κανείς δεν τραυματίστηκε .

Όπως εξήγησε ο κυβερνήτης, η σύγκρουση προκλήθηκε από το πλοίο Orka-2, το οποίο παραβιασε τους διεθνείς κανόνες για την πρόληψη των συγκρούσεων στη θάλασσα (COLREG-72) και “ακολουθώντας παράλληλη πορεία ξεπέρασε το ρωσικό πλοίο ,χωρίς να σιγουρευτεί ότι η προσπέραση ολοκληρώθηκε, άλλαξε πορεια προς τα δεξιά και προκάλεσε σύγκρουση. ”


militaire