Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ…ΑΓΚΥΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Μια φορά την έπαθαν οι Τούρκοι στην Συρία και ακόμα το πληρώνουν πολύ ακριβά, ενώ το πρόβλημα όχι ...







Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης




Μια φορά την έπαθαν οι Τούρκοι στην Συρία και ακόμα το πληρώνουν πολύ ακριβά, ενώ το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά έγινε ακόμα μεγαλύτερο με τους Κούρδους.

Τώρα η Άγκυρα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παίζουν τα παιχνίδια με την φωτιά και μετά την Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, τώρα προσπαθούν να ανάψουν φωτιές και στο Ιράν και παρά του ότι και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις το πλήρωσαν ακριβά ελέω… Ρωσίας.




Τα τουρκικά κανάλια το βράδυ της Δευτέρας πρώτη του έτους μετέδιδαν εκτενώς ανταποκρίσεις από την Τεχεράνη, καθώς υπήρχε διάχυτος ο φόβος πως η κατάσταση μπορεί να επεκταθεί και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτι που όμως θα παρασύρει και την Τουρκία, όπως φοβούνται στην Άγκυρα.

Οι περισσότεροι Τούρκοι ανταποκριτές έκαναν λόγο για υποκινούμενες από το εξωτερικό διαδηλώσεις, που ενώ ξεκίνησαν με στόχο τα οικονομικά μέτρα εξετράπησαν και μετετράπησαν σε αντικαθεστωτικές.




Ιδιαίτερα οι Τούρκοι τονίζουν πως και στο Ιράν υπάρχει κουρδικό πρόβλημα καθώς υπάρχει μια κουρδική μειονότητα στα δυτικά σύνορα, ενώ και εκεί διεξάγεται ένας πόλεμος αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα από την Τουρκία.

Η αποσταθεροποίηση του Ιράν, αν και προς το παρών δεν φαίνεται πολύ πιθανή, θεωρείται πως θα παρασύρει την Τουρκία σε πολύ «επικίνδυνα» μονοπάτια και ενώ μέχρι πριν από δυο χρόνια το Ιράν θεωρείται σαν ο μεγάλος αντίπαλος της Τουρκίας στην περιοχή, τώρα οι Τούρκοι που φοβούνται και την… σκιά τους, κυριολεκτικά τρέμουν μην τυχόν και η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα πάντως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα πρέπει να το παρακολουθούμε στενά αν μας αφήνουν οι… αηδίες των ελληνόφωνων καναλιών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr