Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ... ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ...!!!

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις, εντός και εκτός συνόρων, με στόχο την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, φαίνεται μάλιστα ότι...






Εντείνονται οι διαβουλεύσεις, εντός και εκτός συνόρων, με στόχο την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, φαίνεται μάλιστα ότι θα απασχολήσει και την πρώτη κυβερνητική σύσκεψη για το 2018.




Μάλιστα, σήμερα, στις 11 το πρωί συγκαλείται κρίσιμη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αποκάλυψε στον Realfm 97,8 ο διευθυντής της Realnews Βασίλης Σκουρής, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με την συμμετοχή και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναζητώντας την διαμόρφωση κοινής κυβερνητικής γραμμής για το Σκοπιανό.

Στόχος του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι να συμφωνηθούν οι βασικές παράμετροι της διαπραγμάτευσης, αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης έως ότου οι δύο χώρες καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Εντός του μήνα δρομολογούνται επαφές σε κορυφαίο επίπεδο τόσο στην Αθήνα, όσο και σε ουδέτερο έδαφος, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα ή Τρίτη, 8 ή 9 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, εφόσον ο πρωθυπουργός βρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στις 23 Ιανουαρίου, θεωρείται πιθανή μια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Στις 19 Ιανουαρίου εξάλλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

ΜΗΝ ΞΕΧΝ\ΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ