Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουβαλούσε το κορμί του αδερφού του, είχαν το ίδιο κεφάλι και όταν χωρίστηκαν έπαθε κατάθλιψη

Οι ιστορίες αγάπης και στοργής είναι πραγματικά πάρα πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε και εμείς οι ίδιοι γίνει μάρτυρες αυτο...



Οι ιστορίες αγάπης και στοργής είναι πραγματικά πάρα πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε και εμείς οι ίδιοι γίνει μάρτυρες αυτού του φαινομένου.





Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και γιατροί, κοινωνιολόγοι ή ψυχολόγοι έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν με επιστημονικούς όρους, αυτό το βαθύ συναίσθημα που νιώθει ο κάθε αδερφός για τον αδερφό του ή την αδερφή του.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο παράδοξη όταν μιλάμε για δίδυμα αδέρφια. Οι φορές εκείνες που τα δίδυμα αναπτύσσουν μία σχέση εξάρτησης το ένα από το άλλο και αναπτύσσουν και μία διαίσθηση η οποία λειτουργεί κυρίως σε κάποιο κακό σενάριο, είναι τόσες πολλές που έχουν εμπνεύσει ακόμα και ταινίες.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις στην ανθρώπινη ιστορία που έχουν γεννηθεί σιαμαία αδέρφια με εξαιρετικά περίεργες σωματικές διαπλάσεις ή δυσμορφίες. Σε παλιότερες δεκαετίες όταν η ανεύρεση μεροκάματου ήταν ακόμα πιο δύσκολη από ότι είναι τώρα αυτά τα παιδιά χρησιμοποιούνταν και πολλές φορές κακοποιούνταν για αυτό που πραγματικά ήταν, σε παραστάσεις σε τσίρκο. Τα λεγόμενα freak show. Μία τέτοια παράδοξη ιστορία αγάπης ήταν και αυτή των σιαμαίων Έρνι και Λεν.
Η γέννηση του Έρνι και ο αδερφός του που ζούσε στο στέρνο του


Το 1931 σε ένα μαιευτήριο του Γουίνιπεγκ στον Καναδά οι γιατροί αντίκρυσαν την πιο περίεργη περίπτωση σιαμαίων αδερφών που είχαν αντιμετωπίσει ποτέ. Το αγόρι που γεννήθηκε είχε κολλημένο στο στέρνο του το σώμα του αδερφού του. Τα παιδιά όμως μοιράζονταν το ίδιο κεφάλι. Ή τουλάχιστον ως τέτοια έγιναν γνωστά.







Στην πραγματικότητα το παιδί ήταν ένα και όπως το ονόμασαν τότε οι γιατροί είχε «παρασιτικά» πάνω του το ακέφαλο σώμα του αδερφού του. Οι γονείς των παιδιών δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα από τις δυσκολίες που, αναμφίβολα, θα έφερνε στη ζωή την δική τους και του παιδιού τους η… ιδιαιτερότητά του. Μάλιστα έδωσαν ονόματα και στα δύο αδέρφια. Ο μεγάλος ήταν ο Έρνι και ο μικρός (σωματοδομικά) ήταν ο Λεν. Αργότερα στη ζωή τους πολλοί τους φώναζαν και ως «Λέστερ και Έρνι».

Το αξιοπερίεργο, (γιατί ως τέτοιο το αντιμετώπισε η επιστημονική κοινότητα της εποχής) ήταν πως το σώμα του Λεν ήταν αρκετά ανεπτυγμένο. Είχε δύο κανονικά πόδια, δύο κανονικά χέρια με δάχτυλα, δύο συκώτια και δύο νεφρά. Μετά τη γέννα δεν συνέχισε προφανώς να αναπτύσσεται με το ρυθμό του Έρνι αλλά συνέχισε να αναπτύσσεται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.