Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την άκουσες, «παιχτούρα» μου; Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική! Σε τι μπορούμε να διαφωνήσουμε με τον Θ. Αναστασιάδη;;; ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Μόνος του έσκαψε τον λάκκο του και τώρα κοιτάει πώς θα βγει σαν «κουνέλι» τελευταία στιγμή Μιλάς ακόμη; Μπορεί, επειδή κάποιοι γι...



Μόνος του έσκαψε τον λάκκο του και τώρα κοιτάει πώς θα βγει σαν «κουνέλι» τελευταία στιγμή





Μιλάς ακόμη; Μπορεί, επειδή κάποιοι για λόγους άκαιρης ευγένειας σου απευθύνουν τον λόγο θεσμικά. Από την άλλη, ίσως απλά παραμιλάς. Κατανοητό ιατρικώς - συμβαίνει μετά από πολύ γερές σφαλιάρες. Και απ’ ό,τι είδα, στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν απλώς γερές, ήταν και εκατοντάδες χιλιάδες.





Επεσε η σφαλιάρα σύννεφο, παρότι έκανες ό,τι μπορούσες για να μη συρρεύσει το μέγα πλήθος με το τόσο μέγα πάθος, ανθρωπάκι μου... Βάζω στοίχημα, θα ρώταγες «μα πώς γίνεται πάλι αυτό, οι σύντροφοι μου είπαν ότι ο κόσμος δεν καίγεται πια για το Σκοπιανό. Εδώ, μέσα σε τρία χρόνια τους αραδιάσαμε τα ψέματα του αιώνα, τώρα θα ξελαμπικάρουν ξαφνικά;». Ηταν μέσα στο DNA των ανθρώπων που έπνιξαν τα «φίδια» σου, από Βαρδάρη μέχρι Καλαμαριά, για να βροντοφωνάξουν: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική!!! Ναι, μη φρικάρεις στη λέξη «ελληνική»! Δεν θα καταφέρεις ποτέ να τη δώσεις όσα κι αν έχεις πάρει... προκαταβολή!

Μπορεί να σου έλεγαν ότι κανείς δεν το υιοθετεί πολιτικά, ότι θα μαζευτούν χίλιοι γραφικοί και τα σχετικά, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που δίνουν «Οχι» ξερό στο να δοθεί το «Μακεδονία» με ή χωρίς άνω-κάτω, πλαγίως, τελεία είναι από τις εφημερίδες που χαίρεσαι να βρίζεις, αλλά που σου αρέσει να ακούς... Τώρα ΤΗΝ άκουσες τουλάχιστον ή να σου ξαναπαίξουν τα πλάνα που δεν έδειξαν ποτέ στην ΕΡΤ οι αργόμισθοι εκλεκτοί σου;

Αλλά και πάλι ας μην τους αδικώ μέσα στον πανικό σας... Εδώ που τα λέμε, ποιος το περίμενε τόσο μεγάλο και τόσο βαρύ; Χωρίς εταιρείες, διοργανωτές, χωρίς σούπερ σταρ ομιλητές, με τόση παραπληροφόρηση ότι θα είναι εκεί... ναζιστές (τι να σου πω... μπορεί και ο Χίτλερ να ζει στην Αργεντινή, όπως έδειξε κάποτε το National Geographic, και να οργανώθηκε από εκεί! Επίσης, πες στον Τζαννακόπουλο να δει κάνα σχετικό βίντεο, μπας και καταλάβει...).

Πώς μαζεύτηκαν όλοι αυτοί; Κάτσε κάτω και κάνε κανένα πούρο, να σου εξηγήσω λαϊκά και ελληνικά, επειδή δεν κατέχεις από αυτά. Αυτό που σου συνέβη σαν βγήκες στον πηγαιμό να πουλήσεις και το Σκοπιανό, δεν ήταν ούτε μετρήσιμο, ούτε αντιμετωπίσιμο.

Δεν ήταν λάθος τακτικής, δεν ήταν σύμπτωση, δεν ήταν σφάλμα ανθρώπινο, δεν ήταν καν απλή λαοθάλασσα που σε παρέσυρε σαν τσουνάμι... Ξέρεις τι έπαθες ξαφνικά ενώ όλα σου φαίνονταν ήσυχα και ευλογημένα κοινοτικά; Θα σ’ το πω παραφράζοντας λίγο (συγγνώμη, Μεγάλε, εκεί που βρίσκεσαι) ένα παλιό, τεράστιο τραγούδι: «Μήτρα σε ΞΕΡΑΣΕ, αρχαία Μακεδόνισσα».






Σόρι κιόλας για το «ξέρασε», δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ήταν εμετική η εικόνα στο Νταβός, όπου πήγαινες για αρχηγός των Βαλκάνιων αρχηγών, αλλά μου φαίνεται το κατάλληλο ρήμα. Ξέρω, κατάπιες πολλά, χρόνια τώρα, μας έβαλες να καταπιούμε κι εμείς ακόμα περισσότερα, πού να φανταστείς όμως ότι θα σου κλήρωνε κάτι τόσο παλιό, που θα έπρεπε να είχε ξεχαστεί εδώ και μια δεκαετία τώρα, όπως έλεγε ένας διορατικός πολιτικός, Θεός σχωρέσ’ τον, προτού πέσει ακριβώς απ’ αυτό που αψήφησε; Ξέρεις, εκεί μπροστά στον Λευκό τον Πύργο δεν ήταν μόνο μανάδες, γέροι με στολές και παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη.

Δεν ήταν μόνο λαϊκιστές μπαμπάδες και πλανόδιοι... εθνικιστές που πουλούσαν σημαίες... Ηταν εκεί -κι ας μη φαίνονταν- τόσοι κι άλλοι τόσοι... Αυτοί που γράψανε τόμους Ελληνικής Ιστορίας και βγάλανε σε στίχους το «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». Ναι, του Μεγαλέξανδρου που θέλουν να μας χαρίσουν ως αεροδρόμιο, τρομάρα τους, οι φίλοι σου οι Σκοπιανοί, ενώ οι Συριζαίοι ιστορικοί τον ανεβοκατεβάζουν «γκέι ιμπεριαλιστή».

Από τον γιο του Φιλίππου ως τον Παύλο Μελά, ήταν όλοι κάπου εκεί, παιχτούρα μου... Οχι στον ουρανό, ούτε σαν φαντάσματα ή μνήμες ηρωικές... Ηταν μέσα στο DNA των ανθρώπων που έπνιξαν τα «φίδια» σου, από Βαρδάρη μέχρι Καλαμαριά, για να βροντοφωνάξουν: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική!!! Ναι, μη φρικάρεις στη λέξη «ελληνική»! Δεν θα καταφέρεις ποτέ να τη δώσεις όσα κι αν έχεις πάρει... προκαταβολή!



Ακουσα κάτι νούμερα δικά σου να λένε πως η αντίληψη ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι φασιστική!!! Ακου, παιχτούρα μου, αυτά τα λέει η Ιστορία που δεν διαγράφεται σαν κάνα χρέος που σ’ το πάνε 150 χρόνια πίσω. Στην Ιστορία δεν θα βρεις σε καμία πηγή, πουθενά στον κόσμο, να γίνεται αναφορά στον πολιτισμό της βουλγαρικής Μακεδονίας, γιατί απλά δεν υπήρξε, παρότι μας πέρασαν μαχαίρι αμέτρητες φορές για να το καταφέρουν.

Για τους Σκοπιανούς δεν το συζητάμε καν επιστημονικά, είναι σύντομο ανέκδοτο!!! Ποτέ και πουθενά δεν έχουν βρει, γενιές και γενιές αρχαιολόγων, τίποτα στη γλώσσα τους. Μόνο Ελληνικά! Και στην UNESCO, που λέει ο λόγος, να πηγαίναμε και να θέταμε το ερώτημα, θα κερδίζαμε όχι επειδή είμαστε ωραίοι και γενναίοι, αλλά γιατί αυτή είναι η αλήθεια! Αν θες να πεις ότι είναι κάποιου η Μακεδονία, τότε το μόνο που σου βγαίνει βάσει στοιχείων, τονίζω, είναι μία, η Ελληνική! Ουδέποτε Βουλγαρική, πόσο μάλλον αυτό που δήλωσες ως άπατρις και εξωνημένος... Σκοπιανή!!!

Τι μας πειράζει, είπες, να τη λένε έτσι. Πίστεψέ με, θα σε πειράξει και πολύ βαριά, μάλιστα, εσένα προσωπικά και όσους σε ακολουθήσουν, παιχτούρα μου, στην οδό της Εθνικής Προδοσίας. Αν και είσαι ικανός, στην περίπτωση που το υποψιαστείς, στο τέλος να αφήσεις τους γελοίους πρόθυμους μόνους τους, να κάνεις και μια ωραία κωλοτούμπα, και να μου ντυθείς και Μακεδονομάχος!!! Και τέζα ο Καμμένος!

ΥΓ.: Τώρα θες και «Αλβανικό»; Και «Τσαμουριά»; Α, εσύ παιχτούρα μου, την άκουσες τόσο που κουφάθηκες. Ολη η Ελλάδα των πέντε ηπείρων κράζει. Πειράζει; Αμα δεν σε πειράζει, χαρά μας! Για τέτοια ζω, χαρά μου...


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.