Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

Πέντε σκυλιά, δύο ιδιόκτητα και τρία που τα φρόντιζε η γειτονιά, βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλα χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα...






Πέντε σκυλιά, δύο ιδιόκτητα και τρία που τα φρόντιζε η γειτονιά, βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλα χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά κοντά στην οδό Ναυαρίνου, στο δρόμο Αμαλιάδας- Σαβαλίων και οι περίοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.




Ξύπνησαν το πρωί για να ανοίξουν τα σπίτια τους να υποδεχτούν τους ιερείς για την Πρωτάγιαση και τα παιδιά για τα κάλαντα των Θεοφανίων και βρέθηκαν μπροστά από ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Ο πρώτος που αντίκρισε τον σκύλο του στην αυλή του σπιτιού του να ψυχορραγεί ήταν ο κ. Κώστας Μαστρογιαννόπουλος. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει τίποτα, μετέφερε το σκυλί λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι για να μην το δουν τα παιδιά και η Φρίντα τους αποχαιρέτησε για πάντα.

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτή το θύμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα αντίκρισε τον δεύτερο σκύλο που είχε πεθάνει, ακολούθησε ο τρίτος σκύλος και λίγο πιο μακριά ο τέταρτος σκύλος. Όλοι διάσπαρτοι σε ένα άδειο οικόπεδο, δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν, δεν πρόλαβαν καν να γαβγίσουν. Ο πέμπτος σκύλος, ο δεύτερος ιδιόκτητος, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε βρεθεί, αφού προφανώς έχει ξεψυχήσει κάπου ανάμεσα στα χορτάρια και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος και τα ανίψια του πολύ κοντά στα σκυλιά εντόπισαν μία κίτρινη σακούλα με κόκαλα, τα οποία ήταν εμποτισμένα με λευκή κολλώδη ουσία. Και φυσικά, αμέσως κατάλαβαν ότι κάποιος είχε ρίξει φόλα για να θανατώσει τα σκυλιά.

Όπως λένε όλοι, τα σκυλιά δεν ενοχλούσαν κανέναν, ούτε τα ιδιόκτητα ούτε τα αδέσποτα. Αδέσποτα βέβαια τρόπος του λέγειν, αφού είχαν γίνει της γειτονιάς, ειδικά το τελευταίο διάστημα καθώς είναι η περίοδος του ζευγαρώματος και μαζεύονταν στο σημείο.

«Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Ξυπνήσαμε το πρωί και βρήκαμε δηλητηριασμένα τα σκυλιά. Έχουμε σοκαριστεί, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα σκυλιά, πέρα από τα δύο δικά μας, μαζεύονταν στην γειτονιά και δεν ενοχλούσαν κανέναν. Ότι έγινε πρέπει να έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας, γιατί εκεί δεν υπάρχει κίνηση και αυτός που το έκανε ήξερε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτό. Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω την πράξη του. Είναι κτηνωδία αυτό που έκανε. Ντροπή του» λέει ο κ. Κώστας Μαστρογιαννόπουλος.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και ο δήμος Ήλιδας για να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: patrisnews