Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαμός στην Ιεράπετρα από τους δυνατούς ανέμους: Έκλεισαν σχολεία, καταστράφηκαν θερμοκήπια

Για «πρωτόγνωρη κατάσταση» κάνουν λόγοι οι κάτοικοι Πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες...



Για «πρωτόγνωρη κατάσταση» κάνουν λόγοι οι κάτοικοι
Πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην Ιεράπετρα με τους φορείς και κατοίκους του τόπου να κάνουν λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.






«Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Τέτοιους ισχυρούς ανέμους δεν έχουμε ξαναζήσει», αναφέρει μιλώντας στο Cretapost, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού και Αγίου Ιωάννη, Μανώλης Βρυγιωνάκης.
Κλειστά σχολεία

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά:. Από πτώσεις δέντρων, μετακινήσεις κάδων μέχρι και καταστροφές στην σκεπή των σχολείων.

«Οι ισχυροί άνεμοι άρχισαν να πνέουν από χθες και από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκαν προβλήματα. Ένα απ’ αυτά ήταν στο γυμνάσιο και λύκειο του Μακρύ Γιαλού όπου έφυγαν κάποια κεραμίδια από την σκεπή. Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθεί κάποιος τραυματισμός των μαθητών κατά την προσέλευσή τους ή την αποχώρησή τους αποφασίσαμε να τα κλείσουμε», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βρυγιωνάκης ενώ παράλληλα δήλωσε πως πιθανότατα και αύριο τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.





Ολοκληρωτικές καταστροφές σε θερμοκήπια

Ολοκληρωτικές καταστροφές έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι και στους αγρότες του Μακρύ Γιαλού.

«Έχουν σημειωθεί πολλές ζημιές σε αρκετά θερμοκήπια της περιοχής ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αγροτών που πήγαν στις περιουσίες τους και είδαν πως δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βρυγιωνάκης λέγοντας παράλληλα πως μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών.





Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα όλη η περιοχή του Μακρύ Γιαλού είναι χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία του δήμου αλλά και της ΔΕΗ να βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν.

Οι άνεμοι «ξήλωσαν» μέχρι και ταμπέλες δρόμου

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι «ξήλωσαν» μέχρι και ταμπέλες και φανάρια σήμανσης στους δρόμους στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

«Έχουμε ζημιές και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Ο αέρας έχει ξηλώσει τις ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί στον καινούργιο περιφερειακό δρόμο καθώς και τα φανάρια σήμανσης. Εμείς, πήγαμε και τα κόψαμε προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα», ανέφερε ο κ. Βρυγιωνάκης.

Πηγή: Cretapost

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.