Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ...

Το Σκοπιανό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν είναι μόνο εθνικό και πολιτικό είναι και εκκλησιαστικό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώ...





Το Σκοπιανό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν είναι μόνο εθνικό και πολιτικό είναι και εκκλησιαστικό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και έβαλε ξανά "κόκκινη γραμμή" για τη λέξη Μακεδονία.
«Είμαστε ανυποχώρητοι στη λέξη Μακεδονία». Αυτό ήταν που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (10.01.2018), αναφέρει η Καθημερινή.





«Το θέμα μας αγγίζει το παρακολουθούμε με αγωνία και συγκίνηση. Δεν είναι μόνο εθνικό και πολιτικό, είναι και εκκλησιαστικό» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε σαφώς κατά των συλλαλητηρίων.

«Παραμένουμε σταθεροί ως Χριστιανοί και ως Έλληνες για ό,τι έχουμε αποφασίσει», σχολίασε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, Εμμανουήλ.

Ερωτηθείς από την Καθημερινή για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συζήτηση γύρω από το Σκοπιανό, ο ίδιος σχολίασε: «Η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη. Ούτε με συλλαλητήρια, ούτε με πολέμους».

Ιερώνυμος: Δεν είμαστε αδιάφοροι για τη «Μακεδονία»
Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ταχθεί προ πολλού κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την Τρίτη, πρώτη μέρα της Συνόδου της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «το ζήτημα είναι ένα εθνικό θέμα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Εκκλησία της Ελλάδος».

Πηγή: Καθημερινή