Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΠΤΗΣΗ MH370

Σε περίπτωση που η Ocean Infinity καταφέρει να βρει τη μοιραία πτήση MH370 μέσα σε 90 μέρες θα γεμίσει τα ταμεία της με 90 εκατομμύρ...






Σε περίπτωση που η Ocean Infinity καταφέρει να βρει τη μοιραία πτήση MH370 μέσα σε 90 μέρες θα γεμίσει τα ταμεία της με 90 εκατομμύρια δολάρια.




Η εταιρεία εξερεύνησης ανέλαβε να λύσει το μυστήριο της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες. Εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα ερευνητικό πλοίο από τη Νότια Αφρική με προορισμό περιοχής αναζήτησης για τη μοιραία πτήση MH370 στις ακτές του Περθ. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει στρατολογήσει την εταιρεία εξερεύνησης του βυθού Ocean Infinity. Έχει ναυλώσει το νορβηγικό πλοίο Seabed Constructor που αναμένεται να φτάσει στο Περθ στις 7 Φεβρουαρίου.

Η προηγούμενη έρευνα για την εξαφανισμένη πτήση MH370 κάλυψε 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο χωρίς να καταλήξει σε αποτελέσματα. Στοίχισε 200 εκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας.




Η τελική έκθεση για την πτήση MH370



Τον Οκτώβριο του 2017 το ATSB δημοσίευσε την τελική του έκθεση 440 σελίδων για την έρευνα που διήρκησε 1.046 μέρες από τη στιγμή που εξαφανίστηκε η μοιραία πτήση MH370. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το αεροπλάνο και τις 239 ψυχές. Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες εκατοντάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα το αεροπλάνο δεν βρέθηκε».

Η εταιρεία θαλάσσιων επιθεωρητών που εδρεύει στο Τέξας δήλωσε στην κυβέρνηση της Μαλαισίας πως δεν θα υπήρχαν τέλη αν δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το αεροπλάνο. Αν βρουν τα συντρίμμια εντός 90 ημερών από την έναρξη της αναζήτησης ωστόσο θα πάρουν 90 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει προηγμένο εξοπλισμό σάρωσης για να βρει τη μοιραία πτήση MH370.

Ο κορυφαίος ερευνητής αεροπορικών συγκρούσεων John Cox είχε επισημάνει πως οι θεωρίες για «πτήση φάντασμα» και «βουτιά θανάτου» είναι λάθος. Υποστηρίζει πως τα στοιχεία από τα ανακτημένα πτερύγια υποδηλώνουν ότι ο πιλότος πετούσε το αεροπλάνο μέχρι τέλους και έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Η Αυστραλία συμφώνησε να παράσχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση της Μαλαισίας και την Ocean Infinity. Δεν θα συνεισφέρει όμως με νέα κεφάλαια. Η Ocean Infinity θα ψάξει τον βυθό της θάλασσας σε μια έκταση 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ακριβώς βόρεια από την αρχική τοποθεσία αναζήτησης. Χρησιμοποιεί υποβρύχια οχήματα που μπορούν να λειτουργούν μέχρι και σε βάθη 6.000 μέτρων και μπορούν να συλλέγουν δεδομένα σε ταχύτητες ρεκόρ.

Πηγή: People

newsit