Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΙΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ...

Για τις 19 Ιανουαρίου προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας, των Σκοπίων και του ειδικού απεσταλμένο...

Στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη το επόμενο μίτινγκ για την ονομασία των Σκοπίων




Για τις 19 Ιανουαρίου προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας, των Σκοπίων και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.




Η συνάντηση, που θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, θα διεξαχθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στη Νέα Υόρκη, την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το θέμα βγήκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «KANAL 5», ο οποίος επικαλέστηκε έγκυρες πηγές. Στην τριμερή συνάντηση με τον απεστελμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, θα λάβουν μέρος εκ μέρους της Ελλάδας ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Βάσκο Ναούμοφσκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των σκοπιανών ΜΜΕ, ο Νίμιτς θα επιχειρήσει «πιο συγκεκριμένες ενέργειες», προκειμένου να καταγραφούν σημαντικά βήματα προόδου. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο, αν θα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, θα προτείνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα για τα Σκόπια.

Ο Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση της 12ης Δεκεμβρίου, είχε μιλήσει για βελτίωση του κλίματος και είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων εντός του 2018, αρκεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, να υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές.

Πρώτη επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Την ίδια στιγμή που ο διπλωματικός πυρετός σχετικά με το όνομα των Σκοπίων ανεβαίνει, η πιθανή επίσκεψη για πρώτη φορά στη γειτονική χώρα του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ αποκτά το δικό της συμβολισμό.

Σύμφωνα με τη «NEZAVISEN VESNIK», o γ.γ. του ΝΑΤΟ θα επισκεφθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου τα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, το νέο ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού DUI, Άλι Αχμέτι και τους επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη γ.γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια από το 2014.

protothema.gr