Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το πάει καλά το σύστημα... Τρίτο με 13% το ΠΑΣΟΚ με άλλο ΑΦΜ, σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue

Πεντακομματική Βουλή: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Κίνημα Αλλαγής 13%, Χρυσή Αυγή 8%, ΚΚΕ 7,5% - Πώς κατανέμονται οι έδρες - Οι πιθανότητες α...



Πεντακομματική Βουλή: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Κίνημα Αλλαγής 13%, Χρυσή Αυγή 8%, ΚΚΕ 7,5% - Πώς κατανέμονται οι έδρες - Οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ - Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ - Σε επίπεδα ΠΑΣΟΚ του 2012 το Κίνημα Αλλαγής





Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται να εδραιώνεται στην τρίτη θέση, με την εκλογική του επιρροή να ανακάμπτει στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ του 2012.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 13%, η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2% και το Ποτάμι 1%. Στο 7,5% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα.




Σύμφωνα με την ανάλυση της Public Issue, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, μόνο πέντε κόμματα: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ σημαντικές πιθανότητες διατηρούν η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα:

Σε σενάριο πεντακομματικής Βουλής με την ισχύουσα εκλογική επιρροή

- ΝΔ: 148-165 έδρες

- ΣΥΡΙΖΑ: 53-70 έδρες

- Κίνημα Αλλαγής: 30-44 έδρες

- Χρυσή Αυγή: 19-28 έδρες

- ΚΚΕ: 17-26 έδρες

- Ένωση Κεντρώων: 0-10 έδρες

- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 0-9 έδρες



Η έρευνα της εταιρείας μετρήσεων πραγματοποιήθηκε πριν από τα συλλαλητήρια και την πολιτική ένταση που έχει πυροδοτήσει η ανακίνηση του Σκοπιανού. «Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μείζον πολιτικό γεγονός. Υπό αυτήν την έννοια, συνιστά ένα εξαιρετικά κρίσιμο αστάθμητο παράγοντα, οι συνέπειες του οποίου ενδέχεται να ασκήσουν σημαντική επίδραση στο κομματικό σύστημα και στον εκλογικό ανταγωνισμό, τροποποιώντας ίσως τους δεδομένους σήμερα συσχετισμούς δυνάμεων» αναφέρει η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.