Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΣΚΙΩΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ UFO - ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα 22 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθ...




Στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα 22 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για το Πρόγραμμα Αναγνώρισης Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών, ήταν σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Ακριβώς ότι επιζητούσε και το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τους New York Times. Επί σειρά ετών, το πρόγραμμα διερεύνησε αναφορές για αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Τμήματος Άμυνας.
Ήταν υπό τη διεύθυνση ενός στρατιωτικού αξιωματούχου, του Luis Elizondo, και βρισκόταν στον πέμπτο όροφο του δακτυλίου C του Πενταγώνου, βαθιά μέσα στο λαβύρινθο του κτιρίου.



Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ποτέ αναγνωρίσει την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο λέει ότι έκλεισε το 2012.
Όμως άλλοι υποστηρίζουν ότι, ενώ το Πεντάγωνο ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση της προσπάθειας τότε, το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι υπάλληλοι του προγράμματος συνέχισαν να διερευνούν τα επεισόδια που έφερναν σε αυτούς τα μέλη των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα είχαν και άλλες αρμοδιότητες στο Τμήμα Άμυνας.
Το σκιώδες πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και αρχικά χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατόπιν αιτήματος του Harry Reid, ο οποίος ήταν τότε ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας και ο οποίος ενδιαφέρεται έντονα για τα φαινόμενα του διαστήματος. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε μια ερευνητική εταιρεία αεροδιαστημικής που διοικείται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και έναν μακροπρόθεσμο φίλο του κ. Reid, τον Robert Bigelow, ο οποίος συνεργάζεται επί του παρόντος με τη NASA για την παραγωγή επεκτάσιμων αντικειμένων για χρήση από τον άνθρωπο στο διάστημα. Στην εκπομπή "60 λεπτά" του CBS το Μάιο, ο κ. Bigelow είπε ότι ήταν "απολύτως πεπεισμένος" ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ότι εξωγήινοι με U.F.O. έχουν επισκεφθεί τη Γη.

Από το πρόγραμμα προέκυψαν έγγραφα, όπου περιγράφονταν θεάσεις αεροσκαφών που φαίνονταν να κινούνται σε πολύ μεγάλες ταχύτητες χωρίς ορατά ίχνη συστημάτων προώθησης, ή που αιωρούνταν χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί το πώς. Επίσης, δημοσιοποιήθηκαν βίντεο με αναχαιτίσεις τέτοιων σκαφών από αμερικανικά μαχητικά, τα οποία έχουν μελετηθεί από ειδικούς οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.



Οι υπάλληλοι Που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν επίσης μελετήσει βίντεο των συναντήσεων μεταξύ άγνωστων αντικειμένων και αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και το ένα που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο ενός λευκού οβάλ αντικειμένου, στο μέγεθος ενός εμπορικού αεροσκάφους, που κυνηγήθηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη F / A-18F στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο το 2004.
Ο κ. Reid, ο οποίος αποχώρησε από το Κογκρέσο φέτος, δήλωσε ότι ήταν υπερήφανος για το πρόγραμμα. "Δεν νιώθω ντροπή ούτε λυπάμαι που ξεκίνησα αυτό το πράγμα", δήλωσε ο κ. Reid σε πρόσφατη συνέντευξη. "Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλά πράγματα που έκανα στην υπηρεσία του Κογκρέσου. Έχω κάνει κάτι που κανείς δεν είχει κάνει πριν. "
Αν και δεν αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος, η Sara Seager, αστροφυσικός στο M.I.T., προειδοποίησε ότι η μη γνώση της προέλευσης ενός αντικειμένου δεν σημαίνει ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη ή γαλαξία. «Όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι παρατηρούν πραγματικά ασυνήθιστα φαινόμενα, μερικές φορές αξίζει να τα ερευνήσουμε σοβαρά», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, "αυτό που μερικές φορές δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι είναι ότι συχνά έχουμε φαινόμενα που παραμένουν ανεξήγητα".
Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας, οι υπεύθυνοι του Πενταγώνου αναγνώρισαν την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας. Οι υπάλληλοι επέμειναν ότι η προσπάθεια είχε λήξει μετά από πέντε χρόνια, το 2012. "Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν άλλα ζητήματα υψηλότερης προτεραιότητας που αξίωναν τη χρηματοδότηση και ήταν προς το συμφέρον της υπηρεσίας να πραγματοποιήσει μια αλλαγή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Thomas Crosson.
Ο Elizondo, όμως υποστηρίζει πως συνέχισε μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο να ηγείται του προγράμματος, οπότε και παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για αυτό που χαρακτήρισε ως υπερβολική μυστικοπάθεια και αντίσταση εκ των έσω. «Γιατί δεν δαπανούμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτό το θέμα;» έγραψε στην επιστολή παραίτησής του στον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι σχετικές προσπάθειες συνεχίζονται και στη θέση του τον έχει διαδεχθεί κάποιος άλλος, τον οποίο δεν κατονόμασε.
Τα U.F.O. έχουν επανειλημμένα διερευνηθεί κατά τη διάρκεια δεκαετιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού στρατού. Το 1947, η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια σειρά μελετών που διερεύνησαν περισσότερους από 12.000 ισχυρισμούς θέασης U.F.O. πριν από την επίσημη λήξη του το 1969. Το έργο, το οποίο περιελάμβανε μελέτη με τίτλο Project Blue Book, ξεκίνησε το 1952, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις αφορούσαν αστέρια, σύννεφα, συμβατικά αεροσκάφη ή αεροπλάνα, αν και 701 περιπτώσεις παρέμειναν ανεξήγητες.



Σε συνέντευξη του ο Elizondo είπε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του είχαν διαπιστώσει ότι τα φαινόμενα που μελετούσαν δεν φαίνεται να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα. "Αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι που πρέπει να ταξινομήσει κυβέρνηση ή θεσμικό όργανο για να κρατήσει μυστικό από τον λαό", είπε. Από την πλευρά του, ο κ. Reid είπε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα αντικείμενα. "Αν κάποιος λέει ότι έχει τις απαντήσεις, ξεγελά τον εαυτό του" τόνισε. "Δεν ξέρουμε" συμπλήρωσε.