Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΟΥΣ 12 ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΩΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Ακόμα δώδεκα πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν την Πέμπτη κατηγορούμενοι για σχέσεις με το υποτιθέμενο δίκτυο...

Ο Ερντογάν συνέλαβε κι άλλους πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως «γκιουλενιστές»


Ακόμα δώδεκα πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν την Πέμπτη κατηγορούμενοι για σχέσεις με το υποτιθέμενο δίκτυο υποστηρικτών του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των πολλών συλλήψεων πιλότων στην Τουρκία, δεν υπάρχουν αρκετοί για να πετάξουν τα πολεμικά της αεροπλάνα και έτσι μένουν καθηλωμένα στο έδαφος.


Υπενθυμίζουμε ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ισλαμιστές έχουν συλλάβει ή αποστρατεύσει συνολικά 130 Τούρκους στρατηγούς και ναυάρχους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορείται από την αντιπολίτευσή της ότι μετατρέπει ταχύτατα τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ισλαμιστικό στρατό.

Συνολικά 22.920 Τούρκοι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν διώξεις αν και στο πραξικόπημα λέγεται ότι συμμετείχαν 8.651.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, η ισλαμιστική κυβέρνηση θεωρεί ύποπτους περίπου 90.000 Τούρκους που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καθαρίζει» τον τουρκικό στρατό από τους πολιτικούς του αντιπάλους, η κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να προκαλέσει εμπόλεμη ατμόσφαιρα -ψυχροπολεμική- με την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «φοβάται» τους Έλληνες και τους άφησε να καταλάβουν στρατιωτικά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι κεμαλιστές με αυτή τη ρητορική επιδιώκουν να πλήξουν το πατριωτικό προφίλ του Τούρκου Προέδρου και να τον εμπλέξουν σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα που θα καταλήξει στην πτώση του.

Αυτό όμως που διαφεύγει στους κεμαλικούς είναι ότι ένας πόλεμος με την Ελλάδα θα είναι ολοκληρωτικός, πιθανότητα θα εμπλακούν Κούρδοι και Αρμένιοι στο πλευρό των Ελλήνων, ίσως να συνδράμουν με κάποιο τρόπο οι Ισραηλινοί, ενώ ο αιγυπτιακός στόλος είναι έτοιμος να ναυμαχήσει ως σύμμαχος του ελληνικού.

Υπό αυτό τον συσχετισμό δυνάμεων η Τουρκία θα συντριβεί ολοσχερώς.