Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΙΑ... ΣΑΠΙΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ Ο ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την περασμένη εβδομάδα 15 μαθητές γυμνασίου ιμάμ χατίπ στον νομό Μπάρτιν, εδάρησαν από τον διευθυντή διότι δεν πήγαν στην μεσημεριανή...





Την περασμένη εβδομάδα 15 μαθητές γυμνασίου ιμάμ χατίπ στον νομό Μπάρτιν, εδάρησαν από τον διευθυντή διότι δεν πήγαν στην μεσημεριανή πρσευχή. Κάποιοι μάλιστα μαθητές πήραν και σχετική ιατρική βεβαίωση, ενώ στο θέμα αντέδρασε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Eğitim-Sen.




Μετά από το περιστατικό κάποιοι μαθητές του γυμνασίου ιμάμ χατίπ-Κούμλουτζα, μετέβησαν σε μονάδες υγείας και πήραν βεβαιώσεις σχετικά με την επίθεση που είχαν υποστεί. Επίσης υπέβαλλαν και καταγγελία κατά του διευθυντή στο Α.Τ.

¨ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ¨ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ¨ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αναφέρεται επίσης πως η διεύθυνση του σχολείου και αρμόδιοι της Διεύθυνσης Εθνικής Παιδείας, μιλώντας με τους γονείς τους άσκησαν πίεση να ανακαλέσουν τις μηνύσεις που υπέβαλλαν.

Σχετικά με το περιστατικό αντέδρασε με δήλωση του ο Σεντάτ Μπορά- πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Eğitim-Sen.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ¨ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΑΝΑΣΤΑΣΗ¨

Στην ανακοίνωση του ο Μπορά λέει τα εξής :

¨Στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και στο ίδρυμα Hizmet, παρέχεται στο γυμνάσιο-εστία Κούμλουτζα, μια οπισθοδρομική και εξω-επιστημονική εκπαίδευση. Στην εστία του σχολείου, απογευματινές ώρες, στήνονται ομάδες συζήτησης (βάζουν τα παιδιά να κάτσουν κάτω) και τότε ιμάμηδες που προβάλλονται από τους καθηγητές ως εκπαιδευτικοί, μοιράζουν βιβλία του Σαίντ Νουρσί.

Διδάσκονται εξωπραγματικές δεισιδαιμονίες

Επίσης στον νομό Μπάρτιν, στα πλαίσια πρωτοκόλλου που υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας με την ΜΚΟ Ι.Η.Η., αυτοί περνάν από τα σχολεία και για να προωθήσουν την καμπάνια βοήθειας που οργανώνουν, εκφράζουν δεισιδαιμονίες ενάντια στην επιστήμη και το λαϊκό καθεστώς. Μάλιστα άτομα τα οποία δεν έχουν επάρκεια εκπαιδευτικού, λέγοντας πως ¨εμείς ακολουθούμε δική μας γραμμή¨ βάζουν αγόρια και κορίτσια να κάτσουν ξεχωριστά, παραβιάζοντας την πρακτική της μικτής εκπαίδευσης. Σε δύο από τα σχολεία που έγινε αυτή η πρακτική, εμποδίστηκε από την παρέμβαση καθηγητών μελών του Eğitim Sen και από την αντίδραση των μαθητών, ενώ έγιναν οι δέουσες ενημερώσει και προς την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εθνικής Παιδείας του νομού Μπάρτιν, έστειλε μηνύματα παροτρύνοντας να δούνε και να πούνε να δούνε οι μαθητές το σίριαλ ¨Ανάσταση¨ και το θέμα αυτό διέρρευσε και στον τύπο. Θα παρακολουθήσουμε αυτές τις αντιεπιστημονικές πρακτικές και τις πρακτικές κατά του λαϊκού καθεστώτος στα σχολεία μας . Όποια και αν είναι η δικαιολογία δεν θα επιτρέψουμε βία σε βάρος των μαθητών μας.

Το να δέρνει ένας διευθυντής σχολείου μαθητές επειδή δεν πήγαν στην προσευχή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση¨.

Haber.sol.org
http://tourkikanea.gr