Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TEXNH THΣ... ΒΟΥΡΤΣΑΣ: 5ΟΡΟΦΟ ΠΕΟΣ «ΚΟΣΜΕΙ» ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Το δημιούργημα της Σουηδής Καρολίνα Φόλκχολτ που προκάλεσε αντιδράσεις... παντός τύπου Μένεις στην πυκνοκατοικημένη, θορυβώδη κα...






Το δημιούργημα της Σουηδής Καρολίνα Φόλκχολτ που προκάλεσε αντιδράσεις... παντός τύπου

Μένεις στην πυκνοκατοικημένη, θορυβώδη και πάντα ξύπνια Νέα Υόρκη. Από το παράθυρο του διαμερίσματός σου αντικρίζεις ένα άλλο μεγάλο κτήριο και έναν τεράστιο κενό τοίχο.




Εύχεσαι να είχε μία παράσταση, κάτι, που να αλλάζει λίγο την οπτική σου. Ένα πρωινό, λοιπόν, η ευχή σου γίνεται πραγματικότητα. Η άχρωμη και ανέκφραστη πρόσοψη του απέναντι κτηρίου έχει αλλάξει. Έχει πάρει... μορφή, έχει ζωντανέψει! Μόνο που δεν είναι -σε καμία περίπτωση- το... ειδυλλιακό τοπίο που είχες φανταστεί!


Η Σουηδή αρτίστα Καρολίνα Φόλκχολτ μετέφερε λίγη, για την ακρίβεια... αρκετή, από τη σκανδιναβική της κουλτούρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, κάνοντας γκράφιτι ένα τεράστιο, «πενταόροφο» πέος, στην πρόσοψη ενός πολυόροφου κτηρίου στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης.






Η Καρολίνα χρειάστηκε μόλις έξι ώρες για να ολοκληρώσει το «έργο» της. Όταν, ωστόσο, το παρουσίασε στο κοινό, οι αντιδράσεις ήταν... για όλα τα γούστα. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, μάλιστα, έθεσαν έναν -εύλογο- προβληματισμό. Τι θα πουν στα παιδιά τους;

Παράλληλα, προέκυψαν και άλλα ερωτήματα. Όπως το αν η αρτίστα από τη Σουηδία προσελήφθη από τον Δήμαρχο, ή από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και βέβαια, αν είχε δοθεί έγκριση για το συγκεκριμένο «δημιούργημα».

Κάποιοι πιο... προχωρημένοι, έκαναν λόγο για «εξπρεσιονισμό», ενώ κάποιοι άλλοι... κοιτούσαν τον ουρανό και μονολογούσαν «ω θεέ μου»!


Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, δείχνουν να το απολαμβάνουν, βγάζοντας... σέλφι με φόντο τον τεράστιο φαλλό!




protothema