Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ S-400 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ… ΤΑ F-16, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι υπογράφτηκε η παράδοση των ρωσικών πυραύλων ...




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι υπογράφτηκε η παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την κίνηση Ερντογάν, για πολλούς ενισχυτική της τουρκικής πολεμικής μηχανής.





Έτσι η γνωστή Τουρκάλα πολιτικός, ( και μάλιστα με συχνές ανθελληνικές κορώνες), Μεράλ Ακσενέρ, άσκησε έντονη κριτική κατά της απόφασης της Τουρκίας να πάρει τους S-400.

Σε δημόσια ομιλία της σήμερα στην πόλη Kırklareli, (Σαράντα Εκκλησιές ), της Ανατολικής Θράκης, υποστήριξε ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην χρήση των S-400 γιατί δεν θα… αναγνωρίζουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα τα αντιλαμβάνονται σαν εχθρικά με άμεση συνέπεια να τεθούν τα ίδια τα τουρκικά αεροσκάφη στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα η Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε χαρακτηριστικά, «Senin F-16’ların onları tanımıyor, onlar F-16’ları düşman uçağı olarak görüyor», δηλαδή «Τα δικά σας, (δηλαδή τα τουρκικά), F-16 δεν αναγνωρίσουν (τους ρωσικούς πυραύλους) και αυτοί, (οι ρωσικοί πύραυλοι) θα τα βλέπουν σαν εχθρικά αεροσκάφη». Δηλαδή με λίγα λόγια σκεφτείτε οι ρωσικοί πύραυλοι να… καταρρίπτουν τα τουρκικά F-16.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύει αυτή η άποψη, αλλά και μόνο αυτή η δημόσια τοποθέτηση της Τουρκάλας πολιτικού άνοιξε μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία για την πιθανότητα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και αντί για ωφέλεια να… τους βγει…μπούμερανγκ!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr