Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΜΟΣ...!!! ΤΟ PKK ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακήρυξε μια αυτόνομη υπό τη διοίκησή του περιοχή στο ιρακινό Κουρδιστάν, κατά μήκος των συνόρων ...

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακήρυξε αυτόνομη επικράτεια στο ιρακινό Κουρδιστάν




Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακήρυξε μια αυτόνομη υπό τη διοίκησή του περιοχή στο ιρακινό Κουρδιστάν, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, στο βόρειο Ιράκ.




Σε ανακοίνωση που διακινείται από κουρδικά ΜΜΕ και μεταδόθηκε και από την εφημερίδα «Νέος Άραβας», που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, το PKK ανακήρυξε αυτόνομη μια περιοχή στα όρη Καντίλ.

Η ανακήρυξη έγινε παρουσία «300 πολιτικών προσωπικοτήτων», αναφέρεται στην κουρδική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «το επόμενο βήμα είναι η εκλογή διοίκησης για την περιοχή και η έναρξη της οικοδόμησης».

Από την ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αντίδραση. Προφανώς το όλο ζήτημα προς το παρόν αντιμετωπίζεται ως ενδο-κουρδικό και εντάσσεται στην αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του PKK και των κουρδικών κομμάτων του ιρακινού Κουρδιστάν.




Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ξεκίνησε εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στο έδαφος της Τουρκίας στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το PKK έχει δημιουργήσει στρατόπεδα και καταφύγια στο ιρακινό Κουρδιστάν, κατά μήκος της παραμεθορίου με την Τουρκία, όπου εκπαιδεύει αντάρτες και εξαπολύει επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος.

Ο τουρκικός στρατός και η τουρκική αεροπορία πραγματοποιούν συχνά πολεμικές επιχειρήσεις και επιδρομές στο ιρακινό έδαφος, εκεί που φωλιάζει το PKK, δίχως όμως να του έχουν καταφέρει κάποιο καίριο πλήγμα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι Τούρκοι πληρώνουν με βαριές απώλειες τις επιδρομές τους στο ιρακινό Κουρδιστάν.