Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΥΛΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΙ ΕΚΛΕΨΕ 276 ΠΤΩΜΑΤΑ!

Ακόμα ένα νεκροταφείο Κούρδων ανταρτών βεβηλώθηκε από το τουρκικό καθεστώς. Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν με εκσκαφείς και κατέστρεψαν ο...







Ακόμα ένα νεκροταφείο Κούρδων ανταρτών βεβηλώθηκε από το τουρκικό καθεστώς. Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν με εκσκαφείς και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το νεκροταφείο «Γκαρζάν», στην επαρχία Μπιτλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ήταν θαμμένοι 267 Κούρδοι αντάρτες. Οι νεκροί απήχθησαν από τους Τούρκους.






Οι νεκροί ήταν αντάρτες και αντάρτισσες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και μαχητές που υπηρέτησαν με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Ένας από τους τάφους που καταστράφηκε ήταν και της Κούρδισσας αντάρτισσας Ντιλάν Μπινγκόλ (Dilan Bingöl) που σκοτώθηκε το 2014 στην πολιορκία της Κόμπανι από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Συντετριμμένος ο πατέρας της, Λεζγίν Μπινγκόλ (Lezgin Bingöl), έγραψε στο Facebook: «Αυτό το νεκροταφείο είναι γνωστό ως Κοιμητήριο Μαρτύρων Γκαρζάν. Αφού άκουσα ότι το νεκροταφείο καταστράφηκε πρόσφατα από τις (τουρκικές) δυνάμεις ασφαλείας, υπέβαλα ένα γραπτό αίτημα στο Κυβερνείο (σ.σ. Νομαρχία) της Μπιτλίς στις 18 Δεκεμβρίου 2017. Η κόρη μου, Ντιλάν Μπινγκόλ, ήταν επίσης θαμμένη εκεί. Στο αίτημά μου ανέφερα ότι επιθυμούσα να επισκεφτώ τον τάφο της κόρης μου και ζήτησα να πληροφορηθώ εάν υπάρχει κάποια απαγόρευση (κυκλοφορίας) στην περιοχή. Οι αξιωματούχοι του Κυβερνείου προώθησαν το αίτημά μου στη Χωροφυλακή, μιας και η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο της Χωροφυλακής. Στις 19 Δεκεμβρίου η Χωροφυλακή με κάλεσε (στο τηλέφωνο) και μου είπαν ότι 267 πτώματα ξεθάφτηκαν από αυτό το νεκροταφείο και στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής ύστερα από εντολή του Κυβερνείου».




Για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στην Τουρκία, κατέστρεψαν το νεκροταφείο και μετέφεραν τους νεκρούς στην άλλη άκρη της χώρας, στην Πόλη, εάν λένε αλήθεια και δεν τους έριξαν σε κάποιο λάκκο με ασβέστη.

«Τότε πήγα στο νεκροταφείο», συνεχίζει ο πατέρας της αντάρτισσας, «στις 20 Δεκεμβρίου. Είδα ότι ο τάφος της κόρης μου δεν υπήρχε. Είχε καταστραφεί. Είχαν ξεθάψει τα λείψανα της κόρης μου και τα είχαν πάρει. Δεν έχει απομείνει τίποτα από τους τάφους στο νεκροταφείο. Κοιτώντας ολόγυρα είδα ότι όλοι οι τάφοι ήταν σε αυτή την κατάσταση»..

Στις 21 Δεκεμβρίου ο Λεζγίν Μπινγκόλ κατέθεσε μήνυση στο γραφείο του Εισαγγελέα στην Μπιτλίς, ζητώντας να μάθει τι απέγιναν τα οστά της κόρης του και στρεφόμενος κατά των υπευθύνων της βεβήλωσης. Όπως τόνισε ο ίδιος, είχε λάβει άδεια από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ούρφα για να θάψει την κόρη του εκεί, δεν το έπραξε παράνομα.

Το τουρκικό καθεστώς όμως «απάντησε» στον πατέρα διατάσσοντας τη διενέργεια έρευνας εις βάρος του ίδιου και της συζύγου του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό καθεστώς καταστρέφει ένα νεκροταφείο Κούρδων μαχητών και ούτε θα είναι η τελευταία.

tribune