Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΣΩΣΗ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ - ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Οι 12 αλλοδαποί του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA έχουν βρει καταφύγιο σε σπηλιά στη βραχονησίδα Τραγονήσι - Στο σημείο θα μεταφέρει ...






Οι 12 αλλοδαποί του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA έχουν βρει καταφύγιο σε σπηλιά στη βραχονησίδα Τραγονήσι - Στο σημείο θα μεταφέρει άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες του λιμενικού ελικόπτερο Σούπερ Πούμα
Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίσσονται από χθες στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου όπου έχει προσαράξει το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.






Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Οι 12 επιβαίνοντες, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, έχουν αποβιβαστεί του πλοίου και βρίσκονται σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο.
Από χθες είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ για την διάσωση τους.

Στις 22:30 την Παρασκευή δόθηκε εντολή σε ελικόπτερο έρευνες και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού από τη Μύκονο και στο πλήρωμα Σούπερ Πούμα που βρίσκεται στην Ρόδο να κάνει αποστολή έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, με σκοπό την μεταφορά των επιβαινόντων στην Μύκονο. Ωστόσο τόσο το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και το Σούπερ Πούμα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν πίσω.

Σήμερα από νωρίς σε εξέλιξη είναι ένα νέο θρίλερ προκειμένου να διασώσουν τα δώδεκα άτομα που βρίσκονται στη νησίδα Τραγονήσι.

Στις 08:07 απογειώθηκε Σούπερ Πούμα από την Μύκονο προκειμένου να προσεγγίσει και να διασώσει το πλήρωμα, ωστόσο και πάλι λόγω των καιρικών συνθηκών αυτό δεν κατέστη εφικτό

Στην περιοχή σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό πρόκειται να μεταβεί ομάδα επτά ατόμων της EMAK και δύτες του Λιμενικού με Σινουκ που απογειώθηκε στις 10:30 από τα Μέγαρα με προορισμό τη Μύκονο. Εκεί, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα τους παραλάβει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για να τους μεταφέρει στη βραχονησίδα προκειμένου οι διασώστες να μεταφέρουν τους 12 αλλοδαπούς σε ένα σημείο που να μπορεί να τους παραλάβει το Σούπερ Πούμα.