Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΧΩΡΑ - ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει απόψε ο καιρός με νέες χιονοπτώσεις - Πού θα το στρώσει - Με χιόνια, παγετό και τσουχτερό κρύο θα...

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Χιόνια και παγετός την παραμονή των Χριστουγέννων




Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει απόψε ο καιρός με νέες χιονοπτώσεις - Πού θα το στρώσει - Με χιόνια, παγετό και τσουχτερό κρύο θα ξημερώσει η παραμονή των Χριστουγέννων

Μπορεί ο χιονιάς που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα τις προηγούμενες δύο ημέρες να υποχώρησε, ωστόσο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ήδη πάνω από τη χώρα μας και αναμένεται να δώσει έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.




Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200 - 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει, αν και τα προβλήματα υπάρχουν ακόμα, τόσο στο οδικό δίκτυο (κυρίως το επαρχιακό) όσο και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τις βραδινές ώρες, αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια, με χιονοπτώσεις στα κεντρικά, στα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 5-7 και στο Αιγαίο 8 και 9 μποφόρ. Κανονικά ωστόσο γίνονται από το απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής και για τα Χριστούγεννα και την Τρίτη θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με ένταση 3 με 5 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα την Κυριακή, με παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τη Δευτέρα όμως θα παρουσιάσει άνοδο.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στην Εύβοια. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 11 βαθμούς.




Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες βροχές ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά και στα βόρεια του νομού ως το μεσημέρι. Βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων):

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος, τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Παγετός τη νύχτα και το πρωί και η θερμοκρασία από μείον 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις, κρύο και το θερμόμετρο από 1 έως 11 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 2 έως 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 13 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βελτιωμένος καιρός και η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά, βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 14 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ στα νότια και η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

newsbomb.gr