Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΡΦΟΛΚ... ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ

«Το Σκάρφολκ είναι μια πόλη στη Βορειοδυτική Αγγλία που δεν έχει προοδεύσει μετά το 1979», μας ενημερώνει με πάσα ειλικρίνεια το δημ...






«Το Σκάρφολκ είναι μια πόλη στη Βορειοδυτική Αγγλία που δεν έχει προοδεύσει μετά το 1979», μας ενημερώνει με πάσα ειλικρίνεια το δημοτικό της συμβούλιο, «αντιθέτως, ολόκληρη η δεκαετία του 1970 παίζει σε βρόχο εις το διηνεκές».




Και μετά ξεκινούν οι εξομολογήσεις: «Εδώ στο Σκάρφολκ οι παγανιστικές τελετές συνυφαίνονται άψογα με την επιστήμη, η στοιχειωμενολογία είναι υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο και όλοι πρέπει να είναι στο κρεβάτι μέχρι τις 8:00 μ.μ. γιατί όλοι τους έχουν έναν συνεχή ελαφρύ πυρετό».

Η πόλη είναι μάλιστα επισκέψιμη για τον γενναίο: «Επισκεφτείτε το Σκάρφολκ σήμερα. Η Νο 1 προτεραιότητά μας είναι να κρατάμε τη λύσσα σε λογικά πλαίσια. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ξαναδιαβάστε»!





Πριν προχωρήσουμε στα περαιτέρω, ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να μιλήσουμε για την παραπάνω αφίσα. Η πόλη του Σκάρφολκ αναγκάστηκε το 1978 να κόψει στο μισό τον προϋπολογισμό της. Το δραστικό αυτό μέτρο ακολουθήθηκε από ένα πρωτόγνωρο κύμα εγκληματικότητας.

Και για να διαχειριστεί αυτή τη νεόκοπη αφθονία πτωμάτων, το κλυδωνιζόμενο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έκανε έκκληση στους πολίτες, και ειδικά στα παιδιά, να μαζεύουν «τα υπολείμματα των πτωμάτων» μόνοι τους.

Πολλά γκροτέσκα κι άλλα τόσα, ακόμα τραγικότερα, έλαβαν χώρα στο καταραμένο Σκάρφολκ, αν και δεν πρέπει να σας μαυρίζουν την καρδιά όλα αυτά, γιατί πολύ απλά το Σκάρφολκ δεν υπήρξε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική δραστηριότητα του δημοτικού του συμβουλίου είναι ασίγαστη όλα αυτά τα χρόνια, περιγράφοντας εξαντλητικά τα όσα εξόχως εφιαλτικά λαμβάνουν χώρα στην επικράτειά του, η πολίχνη δεν εμφανίστηκε ποτέ στον πραγματικό χάρτη της Μεγάλης Βρετανίας.



Βλέπετε εδώ και αρκετά χρόνια ο γραφίστας Richard Littler επιστρατεύει τις μαγικές εικονοπλαστικές ικανότητές του αλλά και το οξύ του πνεύμα για να μας χαρίσει ένα λεπτομερές ιστορικό μητρώο του Σκάρφολκ, μιας φανταστικής, μεταφυσικής και κολασμένης πολίχνης που αρνείται να χάσει το χιούμορ της ακόμα και μέσα στο δυστοπικό σύμπαν που ζει. Και παρά τις σχεδιαστικές υπερβολές, μοιάζει πολύ πιο κοντά στον σημερινό πραγματικό κόσμο απ’ όσο θα θέλαμε ενδεχομένως να παραδεχθούμε.

Καλωσορίσατε λοιπόν στην πόλη που αν μπείτε, τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ