Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ FIAT 34 ΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Το ACV 1.1 είναι το κατ’ εξοχήν όχημα που μπορεί να πάει παντού και δεν το σταματάει τίποτε. Έχει κίνηση και στους 8 τροχούς του και...





Το ACV 1.1 είναι το κατ’ εξοχήν όχημα που μπορεί να πάει παντού και δεν το σταματάει τίποτε. Έχει κίνηση και στους 8 τροχούς του και πλευστότητα που του επιτρέπει να πέσει στη θάλασσα από πλοίο και να ανέβει ξανά μετά τις επιχειρήσεις.




Η βρετανική αμυντική βιομηχανία BAE Systems σχεδίασε, εξέλιξε και κατασκεύασε το ACV πάνω σε μια πλατφόρμα του αμυντικού κλάδου της ιταλικής IVECO, που γνωρίζουμε από τα φορτηγά της.

Το ACV θα αντικαταστήσει το σημερινό Amphibious Assault Vehicle (AAV) και οι προδιαγραφές που έθεσαν οι Πεζοναύτες ήταν να είναι προσιτό οικονομικά, έτοιμο για παραγωγή, να έχει καλύτερη προστασία από σφαίρες και βόμβες, μεγαλύτερη κινητικότητα σε ξηρά και νερό, μεγαλύτερη «φονικότητα» (sic) και να μεταφέρεται πιο εύκολα.



Μπορεί να μεταφέρει 13 πεζοναύτες σε αιωρούμενα καθίσματα κι ένα τριμελές πλήρωμα σε προστατευμένες από εκρήξεις θέσεις. Έχει έναν κινητήρα της Fiat Powertrain Technologies (FPT) που αποδίδει 700 ίππους, πολύ περισσότερους από όσους έχει το σημερινό AAV.