Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ

Υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις τάσσεται σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγ...

Γαβρόγλου: «Ναι» στην εκλογή μουφτή υπό προϋποθέσεις




Υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις τάσσεται σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.




«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε πως «το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος».

Όπως ανέφερε μάλιστα, «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Μετά τη ψήφιση του νόμου για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρίας, θα οριστούν με προεδρικό διάταγμα οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου, σύμφωνα με το cnn.gr.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, υποστήριξε πως «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους» και στο ερώτημα για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, σχολίασε πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Προανήγγειλε τέλος, την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης, για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, ώστε να μπορούν φοιτούν στην ίδια πόλη.

cnn.gr