Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕ Η FSB... ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ..

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έθεσε υπό κράτηση επτά άτομα που είναι ύποπτα ως μέλη πυρήνα που συνδέεται με το Ισλα...

Οι Ρώσοι (FSB) συνέλαβαν πυρήνα μελών του ISIS που θα πραγματοποιούσαν σφαγή το Σάββατο





Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έθεσε υπό κράτηση επτά άτομα που είναι ύποπτα ως μέλη πυρήνα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Οι συλληφθέντες είχαν σχεδιάσει να εξαπολύσουν το Σάββατο βομβιστικές επιθέσεις.




Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν ώστε «ένας βομβιστής αυτοκτονίας να ανατιναχθεί μέσα σε ένα θρησκευτικό χώρο, ενώ θα ακολουθούσαν φόνοι αμάχων με αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές σε πολυσύχναστους χώρους», ανέφερε η δήλωση της FSB.

Τα μέλη του πυρήνα συνελήφθησαν τη νύχτα της Τετάρτης, ανέφερε η FSB.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους «μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών, εξαρτήματα αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εξτρεμιστικά βιβλία.

»Ένα εργαστήριο παραγωγής βομβών αποσυναρμολογήθηκε επίσης, ως αποδεικτικό στοιχείο».

Η δήλωση ανέφερε ότι ο πυρήνας λάμβανε εντολές από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων Telegram.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της FSB, Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, αναφέρθηκε σε μια συνωμοσία τζιχαντιστών, η οποία θα περιλάμβανε επιθέσεις κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και την επικείμενη προεκλογική εκστρατεία προεδρικών εκλογών.