Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ... FAKE NEWS Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ...

Άρθρο το οποίο αναφέρει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας κάνει προετοιμασίες για την διενέργεια απογραφής και έχει αναπαραχθεί από αρκετά ελληνι...





Άρθρο το οποίο αναφέρει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας κάνει προετοιμασίες για την διενέργεια απογραφής και έχει αναπαραχθεί από αρκετά ελληνικά ΜΜΕ, είναι ένα κατασκεύασμα της φαντασίας του αρθρογράφου και τίποτα παραπέρα.




Σε επικοινωνία μας με το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, μάθαμε πως δεν υπάρχει καμία συμμετοχή της οργάνωσης στην υπόθεση αυτή αλλά αποτελεί πρωτοβουλία ορισμένων συγχωριανών μας. Τα σενάρια δε περί απογραφής χαρακτηρίστηκαν άτοπα και άκρως επικίνδυνα στην παρούσα χρονική περίοδο.

Το έντυπο (αίτηση) το οποίο παρουσιάζει το άρθρο ως πειστήριο των όσων ισχυρίζεται, ήταν πρωτοβουλία κατοίκων της Χιμάρας με σκοπό να αποπειραθούν να δηλώσουν την ελληνική τους εθνικότητα στο ληξιαρχείο της περιοχής. Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, το έντυπο μαζί με την αίτηση για δίγλωσσες πινακίδες που έστειλαν (οι ίδιοι), αποτελεί ένα crash test του νέου νόμου μειονοτήτων που θέσπισε η Αλβανία.

«Εάν ο νόμος αυτός όντως φτιάχτηκε για να εφαρμοστεί, τότε θα εφαρμοστεί η εγκατάσταση δίγλωσσων πινακίδων και θα μπορέσουμε να δηλώσουμε ελεύθερα την ελληνική μας εθνικότητα στο ληξιαρχείο της Χιμάρας. Δυστυχώς όμως είμαστε πεπεισμένοι πως ο νόμος αυτός φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των διεθνών παραγόντων και της Ελλάδας.» δήλωσαν οι κάτοικοι στο himara.gr.

https://himara.gr