Beaking News

Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΙΩΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις γερμανικές εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης... αγνοείται! - Για τον λόγο αυτό, το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς μιλά πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο νέων εκλογών! - Ο γενικός γραμματέας του SPD τονίζει ότι ξεκινά άμεσα τον προεκλογικό αγώνα! -Παράλληλα θέτει μια σειρά από όρους στην Άνγκελα Μέρκελ σε κάτι που μοιάζει με... απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και να αποφευχθούν οι νέες κάλπες - Η απάντηση της Μέρκελ δόθηκε ήδη και ήταν ξεκάθαρη: "Οι νέες εκλογές θα ήταν το χειρότερο σενάριο"! - Όλα όσα ζητά ο πρόεδρος του SPD και γιατί η Μέρκελ προτιμά... την (κυβερνητική) μοναξιά της
Κι ενώ στη Γερμανία δεν… τα βρίσκουν με τίποτα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο Σουλτς μιλά ανοιχτά για νέες εκλογές! Για την ακρίβεια ο γενικός γραμματέας του κόμματός του, ο οποίος το είπε ξεκάθαρα! Κάπως έτσι μοιάζει να θέλει να… στριμώξει τη Μέρκελ, με τη Γερμανία να ζει μέρες πρωτόγνωρες!

«Οι νέες εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο πάνω στο τραπέζι. Γι’ αυτό και ως γενικός γραμματέας θα ξεκινήσω αμέσως να προετοιμάζω ένα πιθανό προεκλογικό αγώνα», είπε ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

Αυτοί είναι οι όροι του Σουλτς!
Σουλτς Μέρκελ
«Θέλουμε να επενδύσουμε εκατομμύρια στη εκπαίδευση. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη. Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στους τομείς της υγείας και της περίθαλψης.

click4more
Ο Σουλτς θέλει… «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης»! Η Μέρκελ ρίχνει «άκυρο»!
Μόνον εάν η καγκελάριος Μέρκελ στείλει το μήνυμα ότι θα μετακινηθεί σε αυτούς τους τομείς, θα έχουν νόημα οι περαιτέρω συνομιλίες. Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει για το περιεχόμενο αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Κλίνγκμπάιλ.

Διατυπώνοντας έτσι ορισμένους όρους-προϋπόθεση για τις συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (GroKo).

Ο γ.γ. του SPD είπε επίσης ότι ο τελευταίος μεγάλος συνασπισμός «παρέλυσε εντελώς την Γερμανία. Τα κοινά σημεία εξαντλήθηκαν και υπήρξαν σαφείς κλονισμοί της εμπιιστοσύνης», ανέφερε δε ως παραδείγματα την επιστροφή από τη μερική στην πλήρη εργασία και τη σύνταξη αλληλεγγύης.

«Αυτά τα σημαντικά θέματα η Μέρκελ τα εμπόδισε, παρά τις συμφωνίες. Γι αυτό και πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Ενα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα ήταν για παράδειγμα η ψήφιση από το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) Κόμμα του νόμου για το δικαίωμα επιστροφής από την μερική στην πλήρη απασχόληση τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο κ. Κλίνγκμπάιλ στην γερμανική εφημερίδα.

Η Μέρκελ τους… απορρίπτει! «Το χειρότερο σενάριο οι νέες εκλογές»!
«Εάν δεν καταλήξουμε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), τότε θα κυβερνήσουμε μόνοι. Νέες εκλογές θα ήταν το χειρότερο σενάριο. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε στους πολίτες και να τους πούμε ότι η εκλογή σας δεν μας αρέσει, ξαναψηφίστε.

Click4more: Ρήγμα στο SPD και «άδειασμα» στον πρόεδρο! Να μην αφεθούμε να μας εκμεταλλεύεται η Άνγκελα!

Δεν αναμένω επίσης τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από νέες εκλογές», είπε ο Γενς Σπαν, μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) και υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

Και κάπως έτσι το στρατόπεδο της Μέρκελ δείχνει να απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες το ενδεχόμενο νέων εκλογών για το οποίο μιλά ανοιχτά ο Μάρτιν Σουλτς! Σουλτς Μέρκελ

«Η κυβέρνηση μειοψηφίας μπορεί να είναι κάτι το εντελώς νέο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι κακό. Η Α. Μέρκελ θα μπορούσε να κυβερνήσει με επιτυχία και με κυβέρνηση μειοψηφίας με την εμπειρία που διαθέτει. Σε τελευταία ανάλυση είναι θέμα εναλλακτικών. Εάν ο νέος μεγάλος συνασπισμός θέσει τα λάθος θέματα, τότε σε τέσσερα χρόνια Χριστανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες δεν θα διαθέτουν πλέον πλειιοψηφία. Σήμερα είναι ήδη μόνον 52%», τόνισε ο κ. Σπαν στην γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters
« Προηγουμενη
Επομενη »