Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ...;;; «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΠΕ» ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ...

Δεν πρόκειται ούτε για ανέκδοτο αλλά ούτε και για κεραυνό εν αιθρία. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κόψει» το βήχα στην αδερφή...







Δεν πρόκειται ούτε για ανέκδοτο αλλά ούτε και για κεραυνό εν αιθρία.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κόψει» το βήχα στην αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας πως την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, είναι μία καλά μελετημένη κίνηση με έντονο πολιτικό παρασκήνιο.




Τι πραγματικά συμβαίνει;


Για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ γαλάζιοι κύκλοι και παροικούντες τη συντηρητική παράταξη επί σειρά δεκαετιών διαβλέπουν δύο πιθανές εξηγήσεις, οι οποίες μάλιστα όχι μόνο δεν αναιρούν η μία την άλλη αλλά μάλλον λειτουργούν συμπληρωματικά…

Από τη μία πλευρά, ο Πρόεδρος της ΝΔ εδώ και καιρό επιχειρεί να αποτινάξει το αρνητικό στίγμα της οικογενειοκρατίας από πάνω του, δεδομένου ότι ο ίδιος μόνο ως αυτόφωτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και να περάσει στην κοινή γνώμη, ένεκα των ιστορικών πολιτικών καταβολών της οικογενείας του.

Σε ανύποπτη στιγμή προ μηνός η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Βήμα είχε προχωρήσει σε μία σιβυλλική δήλωση, η οποία από πολλούς είχε εκληφθεί ως προαναγγελία αποχώρησης από την πολιτική. «Τιμήθηκα από τους πολίτες, το κόμμα μου και τους αρχηγούς του με σημαντικά αξιώματα. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, σήμερα να πω ότι στην ιεράρχηση των στόχων μου δεν είναι να ξαναποκτήσω οποιονδήποτε τίτλο».

Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή «βόμβα» περί οικογενειοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μοιάζει πιο πολύ ως «πάσα» της Ντόρας στον αδερφό της, πιθανότατα με «υποσχετική» για μελλοντική στήριξη του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη, για την περιφέρεια Αττικής το 2019, ως ένα τελευταίο βήμα πριν την οριστική κάθοδό του στην κεντρική πολιτική και την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της ΝΔ, παρά ως κάποια ρηξικέλευθη τομή του Προέδρου της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντες το γαλάζιο παρασκήνιο εκτιμούν πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στόχο δεν έχει τόσο την ίδια την αδερφή του Προέδρου, με την οποία οι πολιτικές σχέσεις εξάλλου μόνο καλές δεν είναι, αλλά το ευρύτερο εσωκομματικό μπρα ντε φερ που έχει βάλει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικράτηση στο κόμμα.

Διότι είναι γνωστό πως όντας Πρόεδρος συσχετισμών, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει με το μέρος του σε επίπεδο εσωκομματικών στρατοπέδων και «φατριών» ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε τον κομματικό μηχανισμό, που ακόμα και σήμερα βρίσκουν ισχυρά ερείσματα στο σαμαρικό και το καραμανλικό μπλοκ.




Με αυτό το δεδομένο, εξοστρακίζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη με τη σχετική «υποσχετική» που προαναφέρθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκά να έχει το νομιμοποιητικό επιχείρημα προκειμένου να προχωρήσει στο μεγάλο εσωκομματικό ξεσκαρτάρισμα, με στόχο να πετύχει τη «μητσοτακικοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρό του βρίσκονται όχι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής που αποτελούν τους δύο μεγάλους πονοκεφάλους του, αλλά όλοι οι στενοί συνεργάτες τους που του δημιουργούν εμπόδια.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ουκ ολίγες φορές ο κ. Μητσοτάκης αφήνει υπόνοιες για ηλικιακά όρια στις τάξεις των μελλοντικών υποψηφίων με τη ΝΔ, με πρόσχημα το Μητρώο Στελεχών και την ανανέωση. Διότι η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς «ξεκαθάρισμα» με τους πρώην, οι οποίοι συμπτωματικά δεν επικροτούν τις πολιτικές επιλογές Μητσοτάκη, τη νεοφιλελευθεροποίηση της παράταξης στα πρότυπα της Δράσης και του Τζήμερου…

πηγή: tribune.gr