Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ... ΨΑΧΝΕΙ ΦΑΓΗΤΟ Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΔΙΧΩΣ ΠΑΓΟ! ΘΛΙΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Βαθιά θλίψη προκαλεί βίντεο που δημοσιεύεται στο National Geographic και απαθανατίζει σκελετωμένη πολική αρκούδα να ψάχνει για τροφ...






Βαθιά θλίψη προκαλεί βίντεο που δημοσιεύεται στο National Geographic και απαθανατίζει σκελετωμένη πολική αρκούδα να ψάχνει για τροφή σε έναν ξερότοπο δίχως ίχνος πάγου.

Το αποκαρδιωτικό βίντεο τραβήχτηκε πριν από τρεις μέρες στο Baffin, το μεγαλύτερο νησί του Καναδά, από τον φωτογράφο Paul Nicklen και κινηματογραφιστές της οργάνωσης «Sea Legacy». Ακολουθεί την ετοιμοθάνατη αρκούδα, που σκελετωμένη ψάχνει μάταια φαγητό στους κάδους που έχουν αφήσει στην περιοχή οι ψαράδες Ινουίτ.




«Καθόμασταν εκεί, κινηματογραφούσαμε και από τα μάγουλά μας έτρεχαν δάκρυα», δήλωσε ο 49χρονος βιολόγος και φωτογράφος που το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media και αμέσως πήρε δημοσιότητα.

Μάλιστα πολλοί τον ρώτησαν γιατί δεν επενέβη, αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το σκέφτηκε.

«Φυσικά, μου πέρασε από το μυαλό αλλά δεν ταξιδεύω κουβαλώντας μαζί μου κάποιο ηρεμιστικό πιστόλι ή 189 κιλά κρέας φώκιας». Και ακόμη και αν το έκανε, λέει ο Nicklen, θα παρέτεινε απλώς για λίγο τη δυστυχία της αρκούδας.

Επιπλέον, στον Καναδά απαγορεύεται δια νόμου η σίτιση των συγκεκριμένων ζώων.

Ο 49χρονος φωτογράφος άγριας ζωής υποστηρίζει ότι κατέγραψε τον αργό θάνατο της αρκούδας επειδή δεν ήθελε αυτός να είναι μάταιος. «Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες θα εξαφανιστούν, θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν με τι ακριβώς θα μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεθάνουν της πείνας. Έτσι μοιάζει μια αρκούδα που πεθαίνει της πείνας», εξηγεί.

Ελπίζει, όπως είπε, το βίντεο να περάσει στην κοινή γνώμη το μεγαλύτερο μήνυμα που αφορά φυσικά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.



topontiki