Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΑ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ» ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΔΙΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΨΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ... ΒΙΝΤΕΟ

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διπο...






Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διποταμίας, επ΄ ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.




Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθηκε το παρακείμενο συνοριακό Φυλάκιο της Διποταμίας, όπου μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με τον διοικητή του 15ου Σ/Π Συνταγματάρχη Χρήστο Σιόρεντα, τα στελέχη και τους οπλίτες του Φυλακίου, ακολούθησε μία μικρή δεξίωση.

Κεντρικό σημείο της όμορφης αυτής ποιμαντικής επίσκεψης ήταν η απόδοση των Χριστουγεννιάτικων Καλάντων εκ μέρους των μελών του Φυλακίου και η ευχαριστήριος αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.







Αυτό που τόνισε ο ακρίτας Ποιμενάρχης προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του Φυλακίου, είναι η μεγάλη αξία που έχει η αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα. Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση, ο ελληνικός στρατός είναι ίσως ο μόνος στρατός στον κόσμο που δεν παραχωρεί σπιθαμή ελληνικής γης στον εχθρό, διότι το χώμα της πατρίδος μας, είναι σπαρμένο με κόκκαλα και ποτισμένο με αίμα των προγόνων μας.