Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ (;) ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ... ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ;

Η Τίνα Γκίμπσον και ο σύζυγός της Μπένζαμιν από το Τενεσί,αφού δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο, αποφάσισαν να «υιοθετ...






Η Τίνα Γκίμπσον και ο σύζυγός της Μπένζαμιν από το Τενεσί,αφού δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο, αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» ένα κατεψυγμένο έμβρυο... 25 ετών
Είναι ποτέ δυνατόν μαμά και κόρη να έχουν διαφορά μόλις ένα χρόνο; Κι όμως! Η μητέρα είναι 26 ετών και η μονάκριβη κόρη της...25 ετών.Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία - ένα ιατρικό θαύμα θα λέγαμε- που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της επιστήμης.





Η Τίνα Γκίμπσον και ο σύζυγός της Μπένζαμιν από το Τενεσί,αφού δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο, αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» ένα κατεψυγμένο έμβρυο.Στις 25 Νοεμβρίου η Έμα είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας.

Το έμβρυο αυτό ήταν κατεψυγμένο επί 25 χρόνια -στην κρυοσυντήρηση-μέχρι να βρει μία οικογένεια που θα το «αγκαλιάσει».
Η σύλληψη της Έμα είχε γίνει στις 14 Οκτωβρίου του 1992.Δύο άγνωστοι είχαν δωρίσει εκείνη την περίοδο τα ωάρια και τα σπερματοζωάριά τους: στο εργαστήριο με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,το ζευγάρι που δεν μπορούσε να αποκτήσει δικά του παιδιά, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.





Η γέννηση της Έμα θα γραφτεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι το πρώτο κατεψυγμένο έμβρυο που παρέμεινε στην κρυοσυντήρηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όμως κατάφερε να οδηγήσει σε μια επιτυχή γέννα.

Όταν η μητέρα του μωρού ενημερώθηκε για την ηλικία του εμβρύου δήλωσε:«Είναι μόλις 25; Αυτό το έμβρυο θα μπορούσε να είναι η καλύτερή μου φίλη».

Μιλώντας στο CNN, η 26χρονη Τίνα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που έγινε επιτέλους μητέρα: «Απλά ήθελα ένα μωρό, δεν με ενδιέφερε να κάνω κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ...»

Το μωρό είναι υγιέστατο και έχει ενθουσιάσει τους γονείς που δηλώνουν «τυχεροί» που την απέκτησαν.

«Μόλις την είδα, ξετρελάθηκα»,υποστηρίζει ο πατέρας δηλώνοντας «ερωτευμένος» με την μικρή του κόρη.

Οι γονείς της μικρής Έμα δε μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και μετά από χρόνια, εντελώς τυχαία, έμαθαν για την ύπαρξη της «τράπεζας» εμβρύων».Ενώ στην αρχή είχαν απορρίψει την ιδέα δηλώντας ευχαριστημένοι με την φιλοξενία παιδιών στο σπίτι τους, τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κύηση.Το Εθνικό Κέντρο Υιοθεσίας Εμβρύων όπου έκαναν αίτηση απεφάνθη -ύστερα από απαραίτητα τεστ που έκριναν ότι η Τίνα μπορεί να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη- ότι μπορεί να προχωρήσει στην κύηση.Τότε το ζευγάρι έπρεπε να επιλέξει έμβρυο.«Είχαμε δύο εβδομάδες για να εξετάσουμε 300 προτάσεις», είπε ο Μπένζαμιν.«Ήταν τόσα πολλά. Πώς να επιλέξεις;», πρόσθεσε η Τίνα.

Η πρώτη τους επιλογή δεν προχώρησε τελικά σε κύηση και η επόμενη - και τυχερή-ήταν η Έμα.Τότε ο γιατρός τους αποκάλυψε πως πρόκειται για το μακροβιότερο έμβρυο που διαθέτει το κέντρο κι αν τελικώς προχωρήσει η κύηση και γεννηθεί το μωρό, θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ.Παρά την αρχική έκπληξη, το ζευγάρι προχώρησε στην διαδικασία και γεννήθηκε η Έμα.