Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΟ... «ΕΦΥΓΕ» ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΑΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ... ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ

ΜΑΪΑΜΙ. Ο ομογενής καπετάνιος Πάρης Κατσούφης (Capt. Paris Katsoufis), ο οποίος πρόεδρος των Dolphin Cruise Line, Majesty Cruise Line...




ΜΑΪΑΜΙ. Ο ομογενής καπετάνιος Πάρης Κατσούφης (Capt. Paris Katsoufis), ο οποίος πρόεδρος των Dolphin Cruise Line, Majesty Cruise Line και Cunard Line πριν ιδρύσει τη δική του εταιρία διαχείρισης πλοίων, απεβίωσε τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 77 ετών σύμφωνα με το Seatrade Cruise News.

Ο P. Katsoufis είχε τραυματιστεί σε ατύχημα με ποδήλατο 9 ημέρες νωρίτερα και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.




Γεννήθηκε και έλαβε την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα. Η καταγωγή του ήταν την Πελοπόννησο. Εγινε καπετάνιος, έχοντας αποφοιτήσει από τη σχολή Εμποροπλοιάρχων της Κύμης, πριν γίνει καν 30 χρόνων και ταξίδεψε σε όλο τον Κόσμο.

Στις ΗΠΑ βρέθηκε για να εδραιώσει τις επιχειρήσεις της Carras Cruises και τελικά εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι. Υπήρξε επικεφαλής πολλών εταιριών πριν ιδρύσει τη δική του Kyma Ship Management.

«Ηταν ένας από τους πραηματικά πετυχημένους Ελληνες επιχειρηματίες», δήλωσε ο κ. Larry Pimentel, πρόεδρος και CEO της Azamara Club Cruises, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πάρη Κατσούφη στην Cunard το 1998. Ο Π. Κατσούφης ήταν «πολύ απλός» άνθρωπος και «πολύ πιστός στους ανθρώπους που ήταν πιστοί σε αυτόν».

Καταλυπεί τα παιδιά του, Γιώργο και Λάμπρο, τη σύζυγό του Φανή και 4 εγγόνια.

Εχει οριστεί προσκύνημα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο Stanfill Funeral Homes, 10545 S. Dixie Highway στο Μαϊάμι, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, 2401 SW 3rd Ave. Ο εκλιπών θα κηδευτεί σε οικογενειακό τάφο στην Ελλάδα.

ekirikas