Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΝ»

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ Οι γάτες διαδραματίζουν τελικά σημαντικό ρόλο στην πολιτική. Μετά από τη δική μας γάτα των Ιμαλαϊων, έχουμε...






Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Οι γάτες διαδραματίζουν τελικά σημαντικό ρόλο στην πολιτική. Μετά από τη δική μας γάτα των Ιμαλαϊων, έχουμε τώρα τη γάτα των Νησιών Μαν. Πρόκειται για μια ράτσα των συμπαθητικών τετράποδων που γεννιούνται χωρίς ουρά. …

Μπορεί οι γάτες αυτές φαινομενικά να μην έχουν ουρά στην πραγματικότητα , όμως , η ουρά τους είναι πολύ μακριά και φτάνει μέχρι το σαράι του σουλτάνου.




Την ώρα που ο κατηγορούμενος έμπορος χρυσού Ζαράμπ άρχισε να κελαηδεί ενώπιον των ενόρκων του αμερικανικού Δικαστηρίου για τις μίζες και τα δώρα που έκανε σε υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου παρουσίασε έγγραφα που δείχνουν την μεταφορά χρημάτων μελών της οικογένειας του Προέδρου στο Νησί Μαν.

Χάρη στις εταιρίες off-shore μάθαμε άγνωστες γωνιές του πλανήτη, Νησιά Καϊμάν, Παπούα, Νέα Γουινέα και άλλους πολλούς φορολογικούς παραδείσους. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Νησί Μαν που βρίσκεται μεταξύ Ιρλανδίας και Σκοτίας, έχει έκταση 527 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 83.000 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2006. Εκτός από τις γάτες του το Νησί είναι φημισμένο και για τη μαγεία του. Πολύ πριν τον Χάρυ Πότερ ήταν κέντρο των Βρετανίδων μαγισσών.

Τα παιδιά, τα αδέλφια, οι συμπέθεροι, οι γαμπροί και οι λοιποί συγγενείς του σουλτάνου φέρονται να έστειλαν εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρία που εδρεύει εκεί .

Ο σουλτάνος άστραψε και βρόντηξε. Πρόκειται για σκευωρία, για συκοφαντία, για νέο πραξικόπημα του Φεττουλλάχ Χότζα.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προσπαθεί κάπως αμήχανα και μουδιασμένα να υποστηρίξει τις θέσεις του κ. Ερντογάν. Οι βουλευτές του κόμματος του αρνήθηκαν να εξετάσουν τα έγγραφα που προσκόμισε ο κ. Κιλιτσντάρογλου Για αυτούς ό,τι κάνει και ό,τι λέει ο αρχηγός είναι σωστό! Έχουν πλήρη δημοκρατική συνείδηση…

Η ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των δυο αυτών υποθέσεων γεννά εύλογα ερωτηματικά. Η υπόθεση Ζαρράμπ , οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Ερντογάν με τον γιο του και τα εκατομμύρια δολάρια στα κουτιά των παπουτσιών είχαν απασχολήσει προηγουμένως την τουρκική κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Η υπόθεση έκλεισε αμέσως και ο Ζαράμπ συνέχισε να απολαμβάνει την χλιδάτη ζωή του, έως ότου αποφάσισε να πάει στις ΗΠΑ. Δεν γνώριζε άραγε ότι υπήρχε κίνδυνος να συλληφθεί αφού παραβίαζε το εμπάργκο που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον στο Ιράν; Ήταν τόσο αφελής ή πίστευε ότι κι εκεί θα τη γλύτωνε με τις γενναιόδωρες δωροδοκίες που συνήθιζε να κάνει.




Τελικά, το παλληκάρι δεν άντεξε της φυλακή και συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές. Έτσι κατάφερε από κατηγορούμενος να εμφανιστεί ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται μόνο ο υποδιοικητής της Halk Bank Ηακάν Αττίλα, ενώ ο πρόεδρος της Τράπεζας Σουλεϊμάν Ασλάν, ο οποίος συνελήφθη με 4 εκατ. δολάρια σε κουτιά παπουτσιών συνεχίζει ανενόχλητος τη ζωή του και μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Ziraat Bank!!!

Η δίκη βρίσκεται ακόμα στην αρχή και μέχρι να ολοκληρωθεί θα βγουν πολλά στην φόρα. Οι εξελίξεις δεν μας αφορούν άμεσα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο λόγος της επίσκεψης του πανταχόθεν πληττόμενου σουλτάνου στη χώρα μας.

Ένας αρχηγός χώρας απομονωμένος διεθνώς που βάλλεται εντός και εκτός από σκάνδαλα διαφθοράς, φοροδιαφυγής θα επισκεφθεί τις προσεχείς μέρες τη χώρα μας. Ποιος ο λόγος και ο σκοπός της επίσκεψης;

Ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ως αρχηγός του Κόμματος μετά την εκλογική νίκη της 3ης Νοεμβρίου 2002. Τότε καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ, γιατί ο ίδιος παρά την νίκη του τελούσε υπό απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων του. Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης κάλεσε τον κ. Ερντογάν κι εκείνος μας επισκέφθηκε 14 μέρες μετά την εκλογή του. Μετά την επίσκεψη αυτή άνοιξε ο δρόμος της Ε.Ε για την Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν 15 χρόνια μετά έρχεται στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Τουρκίας προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του κ. Παυλόπουλου. Τι να θέλει η αλεπού στο παζάρι; Τι θα προσφέρει αυτή η επίσκεψη αυτή την ώρα και κάτω από αυτές τις συνθήκες; Μήπως ετοιμάζουν κάτι οι μάγισσες των Νησιών Μαν; Πάντως ας φτιάξουμε ένα δυνατό ελιξίριο για καλό και για κακό.


militaire