Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΕΙΠΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ!

Η Άγκυρα θα συντονίσει με τη Ρωσία εκ των προτέρων την πολεμική της επιχείριση [επίθεση] στο αυτόνομο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, σ...

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Θα επιτεθούμε στους Κούρδους στην Εφρίν σε συμφωνία με τους Ρώσους




Η Άγκυρα θα συντονίσει με τη Ρωσία εκ των προτέρων την πολεμική της επιχείριση [επίθεση] στο αυτόνομο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.




«Οι απειλές για την Τουρκία προέρχονται από την Εφρίν. Είναι πιθανό να μπούμε σε αυτή την περιοχή δίχως προειδοποίηση», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εάν πραγματοποιήσουμε την επιχείριση εκεί, θα συμφωνήσουμε σε όλες τις πτυχές της με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εάν οι απειλές προέρχονταν από τον στρατό της Συρίας, ο στόχος της Άγκυρας θα ήταν να πολεμήσει ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Τώρα δεν αποτελούν απειλή για εμάς», είπε, προσθέτοντας ότι η κυρίως απειλή προέρχεται από τους Κούρδους της Συρίας του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) και του ένοπλου βραχίονα του κόμματος, των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Εφρίν είναι μια περιοχή στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη γωνία της βορειοδυτικής Συρίας, που εξαιτίας του πολέμου ανακηρύχθηκε αυτόνομο κουρδικό καντόνι.

Στην Εφρίν δεν πάτησαν ποτέ ισλαμιστές ή τζιχαντιστές.




Η Τουρκία θεωρεί το καντόνι της Εφρίν μέγιστη απειλή γιατί από τα δυτικά σύνορα του καντονιού οι Κούρδοι απέχουν μόλις 30 χλμ από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η στεριά που χωρίζει τους Κούρδους από τη θάλασσα είναι η τουρκική επαρχία Χατάι, δηλαδή η πρώην επαρχία Αντιόχειας.

Οι Κούρδοι δεν αναγνωρίζουν την επαρχία Χατάι ως τουρκικό έδαφος, λένε ότι είναι συριακό έδαφος που κατέχει παράνομα η Τουρκία και δεν κρύβουν ότι θέλουν να την ενσωματώσουν στη μελλοντική συριακή ομοσπονδία. Στην ουσία οι Κούρδοι θέλουν έξοδο στη Μεσόγειο Θάλασσα, από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, για να βγάλουν τα πετρέλαιά τους.

Η Τουρκία γνωρίζει τους κουρδικούς σχεδιασμούς, που είναι φανεροί, και ψάχνει αφορμή να καταλάβει την Εφρίν για να απομακρύνει την κουρδική απειλή από την περιοχή της Αντιόχειας.

Ωστόσο, οι κουρδικές YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. http://www.tribune.gr