Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ. ΑΓΑΛΛΙΑΣΕ Η ΨΥΧΗ ,ΜΟΥ» ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ήταν 20 Δεκεμβρίου 1988. Δικαστήρια Πειραιά. «Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Παπαδόσηφου, μόλις σ...







Ήταν 20 Δεκεμβρίου 1988. Δικαστήρια Πειραιά. «Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Παπαδόσηφου, μόλις σκότωσε το φονιά του γιού του. Μέσα στο δικαστήριο απέδωσε αυτός τη δικαιοσύνη, όπως την έμαθε στον τόπο του.







Όλα ξεκίνησαν στο Ρέθυμνο το 1983. Ο 27χρονος Μανώλης Παπαδόσηφος συναναντά σε μια καφετέρια τον γνωστό του, Γιάννη Βενιεράκη. Μαζί θα ανέβουν στο πατάρι του καταστήματος για να συζητήσουν ένα προσωπικό τους θέμα. Λίγα λεπτά αργότερα, θα ακουστούν τρεις πυροβολισμοί. Ο Μανώλης Παπαδόσηφος πέφτει νεκρός από το όπλο του Βενιεράκη. Ως αιτία της δολοφονίας, εμφανίζεται η διαμάχη για μια γυναίκα.

Ο Βενιεράκης θα καταδικαστεί σε ισόβια αλλά θα ασκήσει έφεση.Η δεύτερη δίκη θα γίνει πέντε χρόνια αργότερα.Αυτή την φορά όμως όχι στην Κρήτη, αλλά στον Πειραιά λόγω του φόβου για αντίποινα.

O πατέρας τους νεκρού κρητικού ο Γιάννης Παπαδόσηφος, καταφέρνει να περάσει στη δικαστική αίθουσα με ένα όπλο που είχε πάρει από τους Γερμανούς στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πυροβολεί τον φονιά του γιου του,ενώ οι δικαστές κρύβονται κάτω από τα έδρανα. Ο πατέρας που πήρε εκδίκηση για την δολοφονία του γιου του ακούγεται να λέει: «τώρα, λευτερώθηκα! Δικάστε με εις θάνατον να τελειώνω!»( Ο Παπαδόσηφος πέθανε πριν 5 περίπου χρόνια στο Ρεθυμνο)