Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΩΝ... ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ... ΠΙΓΚΑΛ! ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ!

«Πιγκάλ», «ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο», «καραφλό»: και τι δεν έχουν πει οι απογοητευμένοι κάτοικοι της Ρώμης για το μαραμένο χριστουγ...





«Πιγκάλ», «ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο», «καραφλό»: και τι δεν έχουν πει οι απογοητευμένοι κάτοικοι της Ρώμης για το μαραμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που «κοσμεί» την κεντρική Piazza Venezi της ιταλικής πρωτεύουσας.








Το ύψους 21 μέτρων δέντρο με τα 600 στολίδια και τρία χιλιόμετρα φωτάκια, έκανε την εμφάνισή του πριν από δύο εβδομάδες, αλλά στο μεταξύ έπεσαν οι βελόνες του κι έγινε σύμβολο παρακμής προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης.

«Είναι ντροπή. Πονάω και μόνο που το βλέπω», είπε ένας ντόπιος. «Το δέντρο της Ρώμης ξεράθηκε με την άφιξή του. Θυμίζει την κατάσταση της πρωτεύουσας. Πότε γίνεται η κηδεία του;», σχολίασε ένας άλλος στο Twitter.



Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το δέντρο, που κόστισε 48.000 ευρώ, απογυμνώθηκε επειδή δεν είχε καλυφθεί επαρκώς κατά τη μεταφορά του από τους Δολομίτες της βόρειας Ιταλίας. Ορισμένοι το παρομοιάζουν μάλιστα μ’ ένα “spelacchio”, δηλαδή βουρτσάκι τουαλέτας. Και στρέφουν τα πυρά τους στη δήμαρχο Βιρτζινία Ράτζι, σημαίνον στέλεχος του Κινήματος 5 Αστέρια, η οποία κατηγορείται για την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια η Ρώμη με τους σωρούς σκουπιδιών, τα παρατημένα πάρκα και τους γεμάτους τρύπες δρόμους.



iefimerida.gr